Eesti juhtiva toidutootjana on meil suur vastutus püsida oma teadlike klientide soovide kõrgusel. Loome kaasaegsed tootmislahendused, et pakkuda ka edaspidi kvaliteetset toitu, armastatud koduseid maitseid ja tutvustada toidumaailma uudistrende,“ ütles Kulinaaria OÜ juhatuse liige Andres Heinver.

Pärast laienduse valmimist viiakse kogu tootmine vastavusse globaalse toiduohutuse standardiga, millega kaasneb BRC (British Retail Consortium) sertifikaat. Täielikult uueneb kogu seadmepark. Keskkonnasõbralikuma tootmise nimel automatiseeritakse senisest suurem hulk töölõike.

Kulinaaria OÜ praegune tootmishoone avati 2007. aastal 4200-ruutmeetrisel pinnal, teenindamaks 21 Selveri kauplust ning Tallinna ja Tartu Kaubamaja. Praegu on Selveri ketis 53 kauplust ning juurde on tulnud mitmeid häid partnereid, kelle klientidele samuti toitu valmistatakse. Uue tootmismaja valmimise järel on Kulinaaria käsutuses 8000-ruutmeetrine tootmislinnak.

„Kulinaaria uue köögi projekti teeb eriliseks tavapärasest suurem tehnosüsteemide hulk, lae all on hulk erinevaid torustikke: ventilatsioon, veesüsteemid, aur, suruõhk jne. Pärast uue osa valmimist tuleb olemasolevat tootmist hakata tsoonide kaupa rekonstrueerima. See omakorda paneb proovile ehitusmeeskonna ja tootmise vahelise logistika. Me peame kliendi põhitegevust võimalikult vähe häirima, püsides samal ajal graafikus,“ ütles OÜ Mapri Ehituse tegevjuht Tarmo Roos.

Kulinaaria ehitusmeeskonda juhib Aasta Ehitaja 2017 Valdo Rohtla, teda toetab tehnosüsteemide projektijuht Tiina Õunmaa. Mapri Ehitus on ehitanud Balti Jaama Turu ja Kolde Selveri.

Kodumaisel kapitalil põhinev Kulinaaria OÜ on Eesti juhtiv toidutööstusettevõte, mille brändiportfelli kuuluvad kaubamärgid Selveri Köök, Gurmee Catering ja Van Kook. Kulinaaria OÜ on Selver AS-i tütarettevõte, kuuludes börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. Kulinaaria OÜ annab tööd 300 inimesele ja selle 2018. aasta müügitulu oli 20 miljonit eurot.