Konverentsi avas tervitusega peaminister Jüri Ratas. Väliskaubandusminister Kert Kingo rääkis riigi ootustest ja toest investeeringutele.

Majandusminister Taavi Aas ja Harjumaa omavalitsuste liidu juht Andre Sepp rõhutasid vajadust Paldiski ja Tallinna raudteeühenduse uuendamiseks nn Tallinna ringraudtee abil, projekteerides seda koos Rail Balticu trassiga.

Tallinna ringraudtee rajamine kujuneb oluliseks argumendiks ka miljardi euro suurusele investeeringule metanooliehase rajamiseks.

Eesti Kalatootjate Keskühistu juhatuse liige Mart Undrest selgitas põhjusi, miks just Paldiski osutus soodsaimaks asukohaks kalajahu ja õlitehase rajamiseks. Tänavu tööd alustanud tehas naudib Paldiskis suurepäraseid ühendusi nii meritsi kui ka raud- ja maanteed pidi. Tallinna lähedus tagab aga välispartneritele mugava logistika.

Sellest, kuidas Paldiski on tõusmas Läänemere oluliseks tööstuslinnaks, rääkis Alexela Grupi nõukogu esimees Heiti Hääl.

Alexela on lisaks tsinkimisvabrikule ja treileritehasele alustamas Paldiskis suurejoonelise LNG projektiga, millega kaasenb ühtlasi nii gaasielektrijaama kui ka hüdroakumulatsioonijaama rajamine.