"Paljud tehnoloogiaettevõtted töötavad välja oma isejuhtivad sõidukeid, meie eesmärk on selle asemel ehitada üles isejuhtivate autode tehnoloogia, mis põhineb vabal tarkvaral ja olemasolevatel kaardirakendustel. See annab meile suurepärase võimaluse kasutada Bolti arendajate teadmisi masinõppest, kaartidest ja nende optimeerimisest," rääkis Bolti tootejuht Jevgeni Kabanov.

Koostööprojekti eesmärk on töötada välja tehnoloogiaid, mis võimaldavad isejuhtivatel sõidukitel sõita autonoomsuse neljandal tasemel. See tähendab, et enamikel juhtudel ei vaja liiklusvahend inimese sekkumist, välja arvatud kaardistamata piirkondades või äärmuslikes ilmastikuoludes sõites. Lähiaastatel katsetavad Bolt ja Tartu Ülikool isejuhtivate autode pilootprojekte sobilikes linnapiirkondades, pikem eesmärk on integreerida isejuhtivad autod Bolti transpordiplatvormile 2026. aastaks.

"Koostöö Boltiga annab meile võimaluse isejuhtivate autode tehnoloogiat tegelikes liiklusoludes juba arenduse käigus testida. Kaasame eksperimentidesse ka tudengeid ja valmistame neid sellega ette tulevaseks karjääriks autonoomsete tehnoloogiate valdkonnas," ütles Tartu Ülikooli arvutiteaduste instituudi ettevõtluskoostöö juht Anne Jääger.