Bingo loto jackpot on pärast pileti hinna kahekordistamist neljandat nädalat põhimõtteliselt sama suur. Kõikide tavamängude võidusummad on suurusjärgus samad, täismängu võidusumma isegi kohati väiksem,” juhtis tähelepanelik lugeja võidusummadele tähelepanu.

„Mis loogika järgi need endiselt nii väikesed on, kui pileti hind muudeti 100% kallimaks? Vaevalt see on tühise ~6% võimalusega oma pileti raha tagasi võita või käputäie inimeste pärast, kellel on võimalik võita 200 eurot „1puudu mängus”,” mõtiskles lugeja.

Vastab Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel:

Vastavalt Bingo loto reeglitele on alates augusti algusest minimaalne garanteeritud jackpot 200 000 € varasema 100 000 euro asemel. See tähendab seda, et kui jackpot tuleb välja enne, kui minimaalne garanteeritud summa on jackpotifondi kogunenud, on jackpoti suuruseks ikkagi 200 000 eurot. Sarnaselt varasemaga, koguneb garanteeritud miinimum jackpotifondi summa 3-4 nädalaga ning alles peale seda hakkab ka ennustatav jackpot kasvama.

Mängumuudatuse mõjust müügile ja võidutulemustele on veel vara rääkida - mängijad alles proovivad uut mängu ja otsustavad, kas ja kuidas uut mängu mängima hakata. Uute reeglite alusel toimunud kolme loosimise põhjal näeme, et võitjaid ühel loosimisel on kokku 25-50% rohkem kui varasemalt.

Ostetud kombinatsioonide arv on ootuspäraselt mõnevõrra langenud, kuid müük tervikuna kasvanud. Bingo loto võidufond on jätkuvalt 50% müügist, kuid et pileti hind on varasemast kõrgem, siis on ka väljamakstud võitude kogusumma suurem.

Kokkuvõtteks - uuenenud reeglid peaksidki lisaks juba mainitud minimaalse garanteeritud jackpoti suurenemisele kaasa tooma suurema võidusageduse (sest mängus on kaks uut võidutaset), suurenenud võidusummad nurkademängu ja jackpoti puhul ning ka kiiremini kasvava jackpoti.

Vaata viimaste kuude Bingo Loto võidusummasid alloleval graafikul:

Allikas: Eesti Loto

Tabelis on toodud Bingo loto võidusummad ühe inimese kohta. Kokku real on korrutatud võidusumma vastava kategooria võitjate arvuga ning seejärel saadud summad liidetud.