Delfi lugeja saatis fotod laupäeval toimunud lastejooksu finišist, kus hulk lapsi nukralt enda kingitust ootasid. Lugeja sõnul jäid paljud lapsed ilma kingituseta, kuna neid lihtsalt ei jätkunud. “Mõned kavalad lapsed jooksid mitu korda, samuti trügisid osad radadesse pealtvaatajate hulgast,” andis nördinud lugeja teada.

“Korraldajad võiks tulevikus mõelda selle peale, et piinlike momente vältida. Lapsed seisid poolteist tundi vihma all, et midagigi saada,” kirjutas lugeja.

Üritust korraldanud Spordiürituste Korraldamise Klubi sekretariaadi juht Kadi Möller selgitas, et nad ei osanud võrreldes eelmise aastaga nii suurt Mesikäpa lastejooksude osalejate arvu kasvu ette näha. “2018. aastal osales lastejooksudel 3600 last ning sel aastal 4430 last. Seega oli kasv üle ootuste kõrge ning prognooside tegemisel eksisime,” tunnistab ta.

Mölleri sõnul on see nende jaoks äärmiselt õpetlik kogemus, tulevikus kavatsevad nad ettevalmistuste käigus arvestada suurema hulga lastega. “Vabandame kõikide lastevanemate ja laste eest ning anname endast parima, et sarnane olukord ei korduks,” lubab Möller.

Neil, kellel jäi kingitus saamata, palutakse ühendust palutakse võtta kirjutades meiliaadressile jooks@jooks.ee.