"Eriti suured on hinnakäärid Pirita korterite turul, kus on müügis küll hulk väga kalleid kortereid, aga tehinguid tehakse märksa tavalisemate kodudega," selgitas City24 juht Karin Noppel-Kokerov. "Nii küsivad müüjad Pirital keskmiselt ligi poole võrra kõrgemat hinda, kui on selle linnaosa reaalne tehingute hinnatase."

Neljapäeval City24-s müügis olnud 2500 pruugitud Tallinna korteri eest küsiti keskmiselt 2140-eurost ruutmeetrihinda, kuid tehingud tehakse keskmiselt 1831-eurose ruutmeetrihinnaga. Pirita linnaosas piirdus keskmine ruutmeetrihind viimase kolme kuu tehingutes vaid 1650 euroga, kuid müügikuulutustes küsivad müüjad keskmiselt 2409-eurost ruutmeetrihinda.

Suuremad hinnakäärid haigutavad veel Nõmme ja Haabersti korteriturul, kus müüjate soov ületab reaalseid tehinguhindu vastavalt 16 ja 15 protsendi võrra. Kristiines ja Kesklinna linnaosas küsisid müüjad turuväärtusest keskmiselt 13 protsendi ning Põhja-Tallinnas, Lasnamäel ja Mustamäel keskmiselt 8 protsendi jagu kõrgemat hinda.

City24 analüüsi kaasati neljapäevase seisuga müügis olnud kasutatud korterite pakkumishinnad ning enne 2016. aastat valminud korterite viimase kolme kuu tehingustatistika.