"Oleme Rae valla poolt IKEA esindajatega kohtunud. Jutuks on olnudki Tallinna ringtee ümbrus, kus võimalikud maad kuuluvad Rae vallale ja millest oleme rääkinud ka varasemalt," rääkis Rae vallavanem Mart Võrklaev.

Võrklaev rääkis, et kokku on vald selles piirkonnas sel aastal müünud ligi kolme miljoni euro eest maad ja juba praegu asub vallas väga palju mainekaid ettevõtteid.

"Meil on väga hea meel, et meie enda poolt arendatav tehnopark on hakanud sedavõrd aktiivselt arenema, näiteks hetkel käib seal uue ACE Logistics logistikakeskuse ehitamine aga juba on samas piirkonnas end sisse seadnud sellised gigandid nagu Omniva, Smarten ja Baltic Agro," loetles Võrklaev.

"Kuigi täna on veel vara rääkida konkreetse mööblipoe tulekust, siis pikemas perspektiivis saab olla üsna kindel, et põnevaid muutusi saab piirkonnas tulevikus näha," sõnas Võrklaev.

IKEA täismahus kaupluse osas spekuleerida ei julgenud

IKEA Baltikumi juhatuse liige Hanspeter Zurcher ütles Kasulikule IKEA väljastuskeskuse avamisel, et praeguseni pole kindel, millal võiks Eesti saada täismahus IKEA kaupluse. "Tänane on meie jaoks oluline samm väljastuspunkti avamine, sest sellega on kogu Baltikum IKEA kättesaadavuse mõttes kaetud," lisas ta.

Küsimusele, kus võiks IKEA täismahus kauplus Eestis asuma hakata, Peter kindlat vastust ei andnud, sest asukoha otsimine veel käib. "IKEA pood tuleb kindlasti sinna, kus on kõige suurem nõudlus ja kõige rohkem kliente. Seda pole plaanis tõenäoliselt väiksesse kohta teha, sest tahame eelkõige olla võimalikult paljudele klientidele kättesaadavad," rääkis Zurcher.

Teise asukohana Rae valla kõrval on IKEA asukohaks spekuleeritud Laagrisse planeeritavat Gate Tallinn kaubanduskeskust, mille eestvedaja on ärimees Joakim Heleenius. Joakim Heleenius oli muu hulgas kohal ka IKEA kaupluse avamisel Riias mullu augustis.

IKEA Baltikumi juhatuse liige Hanspeter Zurcher Tallinna väljastuspunkti avamisel