Põhjus, miks e-sigarettide ohutus on seatud kahtluse alla, e-sigarettide tarvitamisega seotud kaheksa inimese surmad ning 530 inimese tõsised kopsuhaigused, kirjutab Business Insider.

USA president Donald Trump on teatanud, et kaalub maitsestatud e-sigaretivedelike keelustamist riiklikult.

E-sigarettide müük lõpetatakse kõikides Walmarti ja Sam's Clubi kauplustes järk-järgult, kui olemasolevad tooted on läbi müüdud. "Arvestades föderaalset, riiklikku ja kohaliku taseme seaduste keerukust, mis puudutab e-sigarettide regulatsioone, siis oleme otsustanud nende toodete müügi lõpetada," kinnitas Walmarti esindaja.

Siiani on peetud e-sigarettide kasutamist vähem tervist kahjustavaks kui tavaliste sigarettide suitsetamine. "E-sigareti suitsetamisel hingab kasutaja sisse kuumutatud auru, mitte põletatud tubakat nagu suitsetamisel. Üldiselt peetakse veipimist turvalisemaks, sest sellega jõuab kopsudesse vähem ohtlikke ja vähki tekitavaid aineid," kirjutas Business Insider.

E-sigaret koos vedelikega

Tänavu mais tõstis Walmart tubakatoodetel rakenduva piirvanuse 21 eluaastani, samas teatati ka plaanist lõpetada puuvilja- ja teiste magusate maitsetega e-sigaretivedelike müük.