„Soovime pakkuda klientidele parimat sõidukogemust ning mugavus teenuse eest tasumisel on oluline osa sellest. Uue makseviisi lisandumine Apple Pay näol muudab seda lahendust kasutavate inimeste jaoks sõitude eest tasumise veelgi kiiremaks ja turvalisemaks,“ ütles Bolti kaubandustegevuse juht Martti Ilves. Lisaks Eestile on Apple Pay klientidele saadaval veel kõigis Euroopa riikides, kus Bolt tegutseb.

Turvalisus ja privaatsus on Apple Pay puhul kesksel kohal. Kui kasutada krediit- või deebetkaarti koos Apple Payga, ei salvestata kaardi tegelikke numbreid seadmesse ega Apple’i serveritesse. Selle asemel määratakse kliendi seadmele ainulaadne krüptitud kontonumber, mis salvestatakse turvaliselt seadme turvaelementi. Iga tehing autoriseeritakse ühekordseks kasutamiseks mõeldud ainulaadse dünaamilise turvakoodiga.

Apple Pay lubab siduda pangakaardi iPhone’iga ning seda makselahendust saavad kasutada Visa ja Mastercardi kliendid. Praegu toetavad Apple Pay makseid Eestis veebipangad Monese, Revolut ja N26.

Apple Pay on lihtsasti seadistatav ning kasutajad saavad jätkuvalt osa ka kõikidest krediit- ja deebetkaartidega seotud boonustest. Iga Apple Payga tehtud ost isikustatakse vaid hetkega näotuvastussüsteemi Face ID, biomeetrilise tuvastuse Touch ID või seadme pääsukoodi abil.

Apple Pay kohta saab lähemalt lugeda SIIN.