Nõudepesumasina kasutamise kohta levib nii mõnigi müüt või viga, mida kõik inimesed kipuvad tegema. Tarbijaväljaanne Consumer Reports pani kirja põhilised vead, mida inimesed teevad.

Nõude loputamine

Paljud on kuulnud, et nõud tuleks enne masinasse asetamist kraani all üle loputada, sest kuivanud toit ei pruugi lahti tulla. Tegelikult on mitmed katsed näidanud, et isegi kõige mustemad ja kuivanud taldrikud-kausid lähevad tänapäevastes masinates väga edukalt puhtaks.

Pärast sööki piisab, kui nõudelt suuremad toiduosakesed prügikasti lükata, lisaks loputama neid ei pea. Ainus variant, kui nõude loputamine enne masinasse panemist on põhjendatud, on siis, kui pesukordade vahele jääb pikk aeg ning nõud kipuvad selle ajaga masinas seistes haisema minema.

Laod taldrikud ülemisele riiulile

Taldrikud peaksid nõudepesumasina disaini järgi minema alumisele riiulile. Alumise riiuli kujundus on selline, et see mahutab kõige enam taldrikuid ning peseb need vee läbi juhtimisega kõige paremini puhtaks.

Sellega, kui panna osa taldrikuid ülemisele riiulile võib mõjutada seda, kuidas teised asjad masinas puhtaks saavad.

Kasutad alati sama pesurežiimi

Tõenäoliselt kasutab suurem osa inimesi peaaegu alati sama režiimi, kuid tegelikult on vahe sees, kui kasutada erinevaid pesutsükleid. Olenevalt sellest, kas puhtaks saamist ootavad kuivanud praetaldrikud või venikilaasid, tuleks valida ka pesurežiim.

Asetad kausid ja pannid masinasse juhuslikult

Ahjuvormid ja suured kausid võivad tekitada oma kuju ja suurusega parasjagu peavalu, et kuidas need masinasse asetada. Suuremad esemed tuleks asetada ava all alumisele riiulile, väiksemad kausid ja kastrulid võib sarnaselt asetada ülemisele riiulile.

Paned masinasse mitte sinna sobivaid esemeid

Kuigi kiusatus on kõik mustad nõud nende tüübist hoolimata nõudepesumasinasse panna, tuleks jälgida siiski nende materjali. Nõudepesumasin võib ära rikkuda teravad noad, sulatada plastikust esemeid, lüüa puruks puidust lõikelauad või lusikad ning muuta osade läikivate esemete värvi.

Samuti ei peaks masinasse panema mittekleepuva pinnaga panne, sest masinas võib nende pind hakata purunema ja need ei ole enam sellised kui varem.

Laed masina liiga täis

Nõudepesumasin võib olla suurim abimees, kuid kui see viimseni täis toppida, siis võib selle kasulikkus oluliselt väheneda. Kui nõud on masinas liiga tihedalt, ei pese masin nõusid lõpuni puhtaks, osad nõud võivad jääda sootuks mustaks. Kui aga osasid nõusid peab seetõttu topelt pesema, ei täida masina kasutamine enam selle algset eesmärki, mis on hoida kokku vett, elektrit ja aega.