3. oktoobril toimus Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe initsiatiivil esimene kohtumine kaubanduskeskuse, turvatöötajate ja politsei esindajatega, kus arutati ohutuse ja turvalisuse aspekte Kristiine kaubanduskeskuse esisel territooriumil.

„Igapäevaselt liigub siit läbi tuhandeid inimesed, nad külastavad poodi, ootavad busse või trolle, jalutavad mööda ning me ei saa leppida olukorraga, kui mõned isikud rikuvad avalikku korda ja oma inetu tegevusega häirivad linnaelanikke. Me võtame praeguse olukorra luubi alla ja soovime tänu heale koostööle erinevate osapoolte vahel olukorda parandada,“ selgitas Jaanus Riibe.

Kristiine kaubanduskeskus esine on läbinud suure arengu, septembris avati selle ees Eesti kaasaegseim rattaparkla ja seal samas asub ka populaarne bussipeatus, kust päeva jooksul liigub läbi linna erinevaid punkte ühendav suur hulk ühistransporti. Linnaosavalitsus on saanud aasta jooksul regulaarselt mitmeid vihjeid ja kaebuseid piirkonnas toimunud korrarikkumiste kohta.

Keegi purjus inimene magab ootepaviljoni pingil, kioskite taga kogunevad kodutud ja alkoholilembelised linnakodanikud, kasiinos raha kaotanu viskab aknaidki sisse – näiteid on paraku üsna palju olnud. Kuna Kristiine kaubanduskeskus plaanib avada seal ka ööpäevaringselt avatud kiirtoidu restorani, siis võib järeldada, et rahva liikuvus alal suureneb veelgi.

Plaanis on rakendada mitmed tõhusad meetmeid selle territooriumi ohutuse tõhustamiseks nii päevasel ajal kui ka öösiti. Tänase kohtumise osalejad kohtuvad uuesti oktoobri lõpus, et panna paika tegevusplaani ja kokkulepitud meetmetega edasi minna.