„Suvise diislikütuse külmataluvus on küll kuni -5°C, kuid oktoobri lõpp on ennegi üllatanud sellest krõbedamate temperatuuridega. Tänapäeva diiselmootoritega sõiduautod on madala kütusekuluga ning neid tangitakse harvem. Seetõttu on kütusemüüja vaates oluline alustada võimalikult varakult üleminekuga külmakindlamale diislikütusele, et ka vähemsõitvate diiselmooriga autode kütusepaagis olev diislikütus oleks külmade ilmade saabumisel sobilik,“ ütles Circle K Eesti AS hinnastamisjuht Indrek Sassi.

Kuni sügisilmad kestavad, sobib kasutamiseks üleminekuperioodi diislikütus külmataluvusega -15 kraadi. Oktoobri keskpaigast hakkab Circle K oma jaamu varustama juba -20 kraadise külmataluvusega diislikütusega ning juba novembri esimeses pooles tarnitakse jaamadesse arktilist põhjamaade kliimasse sobivat biokomponendivaba diislikütust külmataluvusega -32°C.

Circle K talvine diislikütus D miles sisaldab spetsiaalseid lisaaineid, mis võimaldavad saavutada 2,6 protsendi suurust kütusesäästu. Lisaks müüb ettevõte ka premium klassi diislikütust milesPlus, mis lisaks kütusesäästule tagab parema külmkäivituse, puhastab mootorit ning vähendab diiselmootorile omast müra.