Ärilehele teadaolevalt tehti seda öösel seetõttu, et see segaks võimalikult vähe liiklust Narva maanteel. Osaliselt tuli tänav ka siltide eemaldamise ajaks sulgeda. Tegu oli viimase Eestisse alles jäänud Danske Banki pangakontoriga.

Finantsinspektsioon andis teisipäeval, 1. oktoobril teada, et on alanud Danske Banki Eesti filiaali likvideerimine. Inspektsioon tegi Taani pangale ettekirjutuse filiaali tegevuse lõpetamiseks Eestis selle aasta 19. veebruaril.

Filiaali likvideerimismenetluse algatamine on järgmine samm panga tegevuse täielikuks lõpetamiseks Eestis. Panga allesjäänud klientidest antakse enamus üle LHV Pangale ja Danske Banki Leedu filiaalile.

LHV-le annab Danske pank üle ligi 11 000 kliendiga portfelli. Kõnealuste klientide andmete korrektseks üleviimiseks vajavad vastuvõtva panga IT-lahendused täiendavat seadistamist. Sellest tulenevalt pikendas finantsinspektsioon Danske panga õigust teha Eestis filiaalina makseid kuni 31. detsembrini 2019.

Danske Banki Eesti filiaal sattus mullu maailma finantsmeedia keskpunkti, kui pank ise tunnistas siseuurimise tulemusel, et selle kaudu liikus 2007.–2015. aastani 200 miljardi euro väärtuses kahtlast raha, millest märkimisväärne osa oli rahapesu.

Danske rahapesujuhtumi suhtes on alutatud mitmes riigis kriminaaluurimised, teiste hulgas nii Eestis kui panga kodumaal Taanis.