"Hoiatage enda lugejaid, et Tallinna Munitsipaalpolitsei täidab linnakassat trahvides Magdaleena haiglat külastavaid linnakodanikke. Heausksed Inimesed, kes kiirustavad haiglasse, peavad nüüd muretsema lisaks endale tervisele ka sellepärast, et linn üritab neile igal võimalusel trahvi teha," väljendas lugeja enda nördimust.

Jutt käib Magdaleena tänav 4 / Asula põik juures olevast alast, kuhu inimesed on harjunud mõlemale poole teed parkima. Lugeja sõnul tehakse trahv inimestele viidates liiklusseaduses § 20 lõige 4 punkt 3 olevatele nõuetele.

Asulas tohib alla kuue meetri pikkuse A- ja haagiseta B-kategooria ning haagiseta D1-alamkategooria mootorsõiduki peatada või parkida ka: osaliselt või täielikult kõnniteel, kus seda lubab asjakohane liikluskorraldusvahend, jättes jalakäijale sõiduteest kaugemal kõnniteeserval vabaks vähemalt 1,5 meetri laiuse käiguriba;

Lugeja sõnul on linn loonud endale uue ebaeetilise rahateenimisviisi, kuna tema arvates ei ole tegemist kõnniteega, vaid parkimiseks ette nähtud alaga. Samuti ei ole nõuetekohaselt parkides võimalik jätta 1,5 meetri laiust jalakäija käiguriba. "Liiklusmärgi juures olevaid puid ei ole piiratud, et saavutada võimalikult suur lõksulangejate hulk."

MUPO: see on kõnnitee

Kasuliku arupärimise peale sõitsid MUPO ametnikud sündmuskohale ja uurisid, milles täpsemalt on probleem. MUPO avalike suhete peaspetsialist Meeli Hundi sõnul on ehituslikult tegemist kõnniteega. "1,5 meetrine käiguriba jalakäijatele ei ole üldse asjakohane, sest liiklusseadus ütleb selgelt - kõnniteel tohib parkida vaid juhul, kui seda liikluskorraldusvahend lubab ja siis tuleb jätta 1,5 meetrit. Antud kohas sellist liikluskorraldusvahendit ei ole," selgitab ta.

Hunt selgitab, et okste vilus olev liiklusmärk ei ole parkimisega absoluutselt seotud. Tegemist on A le Coq Arena väljakule suunava märgiga.

Segadus võis tekkida sellest, et parkimist keelav liiklusmärk on kurvi taga, seda on selgelt näha ka allpool olevast videost. Seega on väga suur oht, et autojuhid ei kipu seda õigel ajal märkama.

Anna kommentaarides märku, millistes Tallinna kohtades võib veel kergelt parkimistrahvi otsa sattuda!