Kodu Remont - aastaringselt

Kõige sagedasemad, ca 30% juhtudest lisaraha kasutamiseks on seotud koduga. Olgu selleks kas remontimine, uue kodu üürimine või kodumasina ostmine, mille välja vahetamist lihtsalt pole võimalik enam edasi lükata.

„Väikelaen kodu hüvanguks püsib laenuraha kasutamise TOP- is stabiilsena aastaringselt,“ ütles väikelanude väljastaja Credit24 tegevjuht Ivo Popp.

„Ehitusmaterjalid on kulukad ja selle asemel, et pikalt remondiks igakuiste väljaminekute kõrvalt säästa, eelistatakse remont kiirelt ja korraga lõpuni viia. See annab võimaluse nautida paranenud elamistingimusi ning tasuda kulude eest osade kaupa pikema perioodi vältel,“ lisas Popp.

Statistika kinnitab, et koduga seotud kulutused ei muutu sesoonselt. Kui talvel kasutatakse lisaraha siseruumides remondi tegemiseks, siis suvel soovitakse uuendada maja välisilmet, aeda või suvilat.

Reisimine – populaarne nii suvel kui talvel

Suviti moodustab 20% väikelaenu kasutamise põhjustest reisimine, rääkis Popp. „Kui veel mõni aasta tagasi eelistati pigem reisiraha varem valmis koguda, siis nüüd kasutatakse lisaraha lennupiletite ostmiseks üha julgemalt,“ selgitas Popp.

Aastatega on muutunud üleüldine suhtumine reisimisse ja vaba aja veetmisesse. Inimesed väärtustavad senisest enam puhkusereise ning ei pelga vajadusel kasutada alternatiivseid finantseerimisvõimalusi.

Meditsiinilised kulud - aastaringselt

Paraku tuleb elus ette ebameeldivaid juhtumeid, kus on vaja kiirelt ja ootamatult meditsiinilist abi. Viimane on tihti kallis, näiteks hambaravi, mille kulutused võivad ulatuda kohati sadade ja isegi tuhandete eurodeni. Hambaravi kulude finantseerimiseks pöördutakse tihti laenuandja poole ning taolised väljaminekud moodustavad ca 10% kõigist laenuvõtmise põhjustest.

„Lisaks jõuavad sagedasti meie juurde ka inimesed, kelle lemmik vajab meditsiinilist abi. Sarnaselt inimeste meditsiinikulutustele, on ka lemmiklooma ravimid ja ravi tihti väga kallid ning neid ei suudeta enda säästudest katta, mistõttu kasutatakse rahastamisel taustajõudu,“ rääkis Popp.