Rail Baltic Estonia tegevjuht Riia Sillave kutsuti nõukogust tagasi Rail Balticu rajajate varasema kokkuleppe kohaselt, selgitati majandusministeeriumist. Kuivõrd uue Euroopa laiusega raudtee ehitamine on jõudnud otsustavate hangete järku, sooviti nõukogu liikme vahetamisega vältida võimalikku huvide konflikti.

Nimelt pidi RB Rail koordineerima Rail Baltic Estonia tegevust kuid alluma samal ajal ka selle ettevõtte poolt määratud nõukogu liikme järelvalvele.

Kolme Balti riigi ühisettevõtte RB Raili aktsionärid kinnitasid eile ettevõtte uue nõukogu, sest Läti Vabariigi äriseaduse kohaselt tuleb uue nõukogu liikme ametisse määramisel nimetada ka uus nõukogu.

RB Rail AS uude nõukogusse kuuluvad järgmised liikmed:
Eestist Ahti Kuningas, kes on Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler ning Anti Moppel, kes töötab Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis transpordi asekantsleri nõunikuna.

Lätist Ligita Austrupe, kes on Läti transpordiministeeriumi asekantsleri asetäitja ning Anri Leimanis, kes on Latvijas Mobilais Telefons nõukogu aseesimees.

Leedust Karolis Sankovski, kes on RB Rail AS nõukogu esimees ja Rail Baltica Statyba tegevjuht ning Romas Švedas, kes töötab AB Lietuvos Geležinkeliai juhatuse esimehena.

RB Rail AS on Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte, mis loodud selleks, et koordineerida Rail Baltica projekti elluviimist - taristu ehitamist kiirraudteeliinile Tallinnast Leedu-Poola piirini. RB Rail AS on Rail Baltica projekti keskne koordinaator. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on raudteeliini projekteerimine, ehitamine ja turustamine.