Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo sõnas, et kuna rongisõit on kiire, mugav ja turvaline, muutub see üha populaarsemaks. Selle tulemusena oli selle aasta september Elroni rongide jaoks läbi aegade populaarseim kuu – ühtekokku tehti 728 000 sõitu, mis tähendab ühtlasi uut reisijate arvu rekordit. Viimati sõideti Eestis rongidega sama palju ligi 25 aastat tagasi.

Elroni müügi ja arendusjuht kinnitas, et suurema täituvusega väljumistele planeeritakse jätkuvalt võimalusel pikemaid ronge, et kasvavale nõudlusele vastata. Samuti tihendab Elron juba detsembris sõiduplaani, et pakkuda Eesti inimestele senisest veelgi enam sõiduvõimalusi.

„Muudame mõnevõrra liiklusgraafikut, et olemasolevaid ronge veelgi efektiivsemalt kasutada. Selle tulemusel saame näiteks Narva suunale lisada veel ühe ekspressrongi, mille sõiduaeg on umbes 2 tundi ja 15 minutit,“ sõnas Ronnie Kongo. „Täiendavaid väljumisi plaanime mujalegi, samuti hakkavad rongid sõitma Turbani.“

Ronnie Kongo sõnul näitavad viimased aastad väga selgelt, et vaid kiire ja mugav rongiliiklus suudab pakkuda sõiduautokasutusele ja sellega kaasnevatele negatiivsetele mõjudele arvestatavat alternatiivi. Enne uute rongide tulekut seati eesmärgiks kahekordistada rongisõitude arv aastaks 2020.

„Täna saame öelda, et liigume väga jõudsalt selle eesmärgi täitmise suunas. Nüüd on õige hetk seada sihte järgmiseks kümneks aastaks, mil liikuvus ja selle säästlikkus muutuvad ühiskonna jaoks üha olulisemaks. Rongisõitude arvu veelkordne kahekordistamine aitaks väga oluliselt kaasa Eesti keskkonnaeesmärkide saavutamisele ja inimeste liikumisvõimaluste parandamisele. Selleks on vaja teha investeerimisotsuseid nii veeremi kui ka taristu osas – tõsta kiiruseid ja suurendada läbilaskevõimet,“ rõhutas Kongo.

Selle aasta üheksa kuuga on Elroni rongidega tehtud ligikaudu 6,2 miljonit sõitu, mis on 7% rohkem kui eelmisel aastal.