„Kuigi klassikalised nisujahust pagaritooted on teatud tarbijarühmade kindlad lemmikud, näeme tarbijakäitumise põhjal, et pigem eelistatakse tervislike lisanditega pagaritooteid või muul moel rikastatud saiu ja otsitakse põnevamaid maitseid,“ tõdeb Fazer Eesti turundusjuht Riina Eedra.

Fazeri uudistoodete hulgast leiab selgi sügisel väikese vimkaga saiapätse, millel lisaks maitseelamusele on ka rohkelt kasulikke omadusi. Populaarsele keefirisaiale, mille koostisesse kuulub tervelt 13,2% kodumaist keefirit, on lisatud chia-seemneid ja jõhvikaid, mis annavad esmapilgul lihtsale valgele saiapätsile rohkelt toiteväärtust.

„Keefirisai on tarbijate poolt tõeliselt hästi vastu võetud, samuti on Fazeri Kristiine Prisma pagarikojas populaarsed just lisanditega pätsid, mistõttu otsustasimegi ka keefirisaia hapukate marjade ja väekate seemnetega täiendada,“ sõnab Eedra.

Populaarne Keefirisai on alates turule tulekust 2016. aastal tõestanud innovatsiooni saiatootmises, olles valgete saiapätside segmendis kõige ostetum lisandväärtusega saiapäts. Ka kogu valge saia kategooria näitab pagaritoodete turul kasvutrendi – eelneva 12 kuuga võrreldes on valgete saiatoodete müügikäive kasvanud tervelt 6% ning seda suuresti tänu lisandväärtusega toodetele.

Sama trendi võib märgata ka Baltikumis, mis tähendab, et valge sai on endiselt au sees, kuid sel peab olema lisaks midagi unikaalset,“ sõnab Eedra.

Lisaks tervislike lisanditega keefirisaiale on uudisena Rösti tootesarjas Brioche röstsai, mille rikkalik koostis teeb korraliku kummarduse luksuslikule prantsuse köögile.

„Selle röstsaia inspiratsiooniks on klassikaline brioche, mille koostise alustalad on kvaliteetsed munad ja rammus võisisaldus. Need annavad röstsaiale iseloomuliku kohevuse ja suussulava tekstuuri,“ selgitab Fazeri turundusjuht. Et õhuline brioche on tuntud just hommikusöögi osana, soovitab Eedra ka Rösti Brioche’ile kaaslasteks näiteks soolakala pošeeritud muna ja avokaadoga või pasteeti viigimarjamoosiga, mis pakub meelierutavat soolase ja magusa kooslust. Magusaks katteks sobib suurepäraselt toorjuust moosi või värskete marjadega.