Swedbanki käive vähenes üheksa kuuga 243,3 miljoni euroni, aasta varem olid ettevõtte tulud kokku 259,7 miljonit eurot. Panga kasum jäi mullusele tasemele 148,2 miljoni euro suuruseks.

SEB üheksa kuu tegevustulud ulatusid 128,6 miljoni euroni, aasta varasem tulemus oli 117,4 mln. Panga kasum tegi aga suurema hüppe 76,6 miljoni euroni, aasta varem oli kasum 58,3 miljonit eurot.

„Swedbank keskendus jätkuvalt digitaalse kliendikogemuse täiustamisele. Meie uus äpp on hästi vastu võetud ja suure kasutajabaasiga. Eesti inimestel ja ettevõtetel läheb hästi – see on ilmne ka meie laenuportfelli kvaliteedist. Sellegipoolest leidub Eestis valdkondi, mis vajavad lisatuge. Just nende valdkondade abistamiseks on meil heategevusprojektid, mida viime ellu oma klientide, töötajate ja äripartnerite toel,“ rääkis Swedbank Eesti juht Olavi Lepp.

SEB Panga üheksa kuu majandustulemused on juhatuse esimehe Allan Pariku sõnul kooskõlas Eesti majanduse üldpildiga.

„Vaatamata euroala majanduskeskkonna nõrgenemisele, on Eesti majanduskasv olnud kiire ja seetõttu on jõudsalt suurenenud ka SEB laenuportfell. Võrreldes mulluse sama perioodiga kasvas SEB laenuportfell aasta üheksa kuuga 10,6 protsenti ja hoiused 9,9 protsenti. Ettevõtete laenumaht kasvas üheksa kuuga 11,4 protsenti ja hoiused 10 protsenti, eraisikute laenud 8,2 protsenti ja hoiused 10,6 protsenti,” rääkis Parik. „Samas on viimastel kuudel eelkõige tööstussektoris olnud märgata ettevõtete kindlustunde nõrgenemist. Näeme ilminguid suuremast ettevaatlikkusest ka oma klientide seas ja töös olevaid projekte on vähem kui aasta esimeses pooles. Sellele vaatamata püsib nii ettevõtete kui eraisikute finantsseis väga tugev.”

Uue lahendusena on nii Swedbanki kui ka SEB klientidel võimalik internetipangas näha oma panga kontojääki konkureerivas pangas ja peagi saab läbi internetipanga alustada teiste pankade kontodelt siseriiklikke makseid ja vaadata kontoväljavõtet.