Esimene piirang on seadme vanus

Üldiselt saab Eestis nutiseadmeid kindlustada vaid ostuhetkel, mis tähendab, et tegemist peab olema äsja karbist võetud mobiiltelefoniga. Lisaks sellele kehtib kindlustuskaitse vaid Eesti piires. Kui aga ostsid krõbeda hinnaga telefoni aasta tagasi, siis saad IIZI vahendusel kindlustada ka kuni 2 aastat kasutatud telefoni, millele kehtib kindlustus kogu maailmas.

Näiteks kui soetasid 2018. aastal Samsung Galaxy Note 9, mille hind on ka täna ca 700 €, siis saad selle kindlustada IIZI mobiilikindlustusega, mille igakuine kindlustusmakse on pisut üle 10 €.

Kodu- või reisikindlustus ei taga oodatud kindlustuskaitset

Kodu- ja reisikindlustuse puhul on mobiiltelefonidele tagatud teatud kindlustuskaitse, kuid tihti ei pruugi see piisav olla. Näiteks reisikindlustuse puhul on sageli kaetud vaid vargus või telefoni röövimine, seega tavapärane kukkumise mure või niiskuskahjustuse saab kindlustada vaid mobiilikindlustusega.

Kui varasemalt sai kodukindlustusele loota, siis sagedaste mobiiltelefonide kahjude tõttu on kindlustusseltsid pigem nutiseadmete kindlustamist ja ka hüvitamist piirama hakanud.

Tihti rakendatakse mitmekordset omavastutust või vanema seadme korral vähendatakse hüvitist. Näiteks olenevalt kindlustusseltsist võib 1-2 aastase seadme puhul hüvitist 25% vähendada ning üle 4-aastase mudeli puhul koguni 75%.

Läbimõeldud kindlustuslahendus Sinu mobiilile

Mobiiltelefonide puhul on levinumad kahjudeks nende kukkumine, mis toob kaasa ämblikuvõrgumustrilised ekraanid, aga ka ülekoormus või lühis ning samuti vee, liiva- ja niiskuskahjud.

Kui Sul on hinnaline iPhone X, mille ekraan kukkudes puruneb, siis selle ekraaniparandus olenevalt teenusepakkujast maksab ca 300-400 €, kuid igakuine mobiilikindlustus 10,49 €. Kui seade tuleb kahju tõttu asendada, kandub kindlustus üle ka uuele mobiilile ning see tuuakse koju tasuta.