Kolmandas kvartalis poole miljoni kliendilepingu piiri ületanud panga laenuportfell kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 56% ja ulatub 310 miljoni euroni, hoiuseportfell kahekordistus 375 miljoni euroni.

Inbanki üheksa kuu krediiditoodete müük kasvas mullusega võrreldes 49 protsenti ja ulatus 220 miljoni euroni. Kogumüügist andis Eesti üksus 70,7 miljonit (kasv 30%), Leedu 73,1 miljonit (+22%), Läti 38,7 miljonit (+29%) ning Poola 37,8 miljonit (+562%) eurot.
Kolmandas kvartalis ületas Inbanki kliendilepingute arv poole miljoni piiri ja septembri lõpu seisuga oli Inbankil 519 000 aktiivset kliendilepingut.

„Toodete vaates tõid Inbankile kõige enam kasvu väikelaenu- ja järelmaksutooted. Üheksa kuu arvestuses on müük jätkuvalt tugev. Turgudest paistab eriti heade tulemustega silma Poola, kus aastataguse perioodiga võrreldes on kasv enam kui kuuekordne ja sellega on Poola praegu Inbanki grupi kõige edukam järelmaksuturg,“ kommenteeris Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo.

„Tänavuse strateegia kohaselt keskendume peamiselt uute toodete arendamisele ja juba olemasolevate toodete konkurentsivõime tõstmisele. Ka oleme terve tänavuse aasta jooksul investeerinud märkimisväärselt oma tehnoloogiameeskonda ja jätkame sellega ka tulevikus,“ lausus Andresoo. „Konkreetsetest uutest toodetest ja teenustest on hetkel veel vara täpsemalt rääkida, kuid kinnitan, et juba lähitulevikus üllatame koduturgusid uute ja innovaatiliste toodetega.“

Tänavuse aasta jooksul on Inbankiga liitunud 83 uut töötajat ning septembri lõpu seisuga töötab grupis 215 inimest.
Andresoo sõnul valmistub Inbank ka Leedu filiaali avamiseks veel neljandas kvartalis, selle eelduseks on Leedu Keskpanga lõplik luba. „Kuna Inbank finantseerib ka edaspidi oma tegevust eraisikute hoiustest, siis avab Leedu filiaal meile veel ühe hoiuste kaasamise turu ja aitab seeläbi finantseerimiskanaleid mitmekesistada,“ märkis ta.

Vastavalt tänavu teises kvartalis vastu võetud strateegilisele otsusele müüa kogu 7,94-protsendiline osalus Coop Pank AS-is müüs Inbank septembris 4% Coop Panga aktsiatest. Tehingust vabaneva kapitali investeerib Inbank rahvusvahelisse kasvu ning ülejäänud aktsiad on plaanis müüa Coop Panga aktsiate esmase avaliku pakkumise ajal.

Inbank on tarbimisfinantseerimisele keskendunud digitaalne pank, mis tegutseb Balti riikides ja Poolas ning kaasab hoiuseid ka Saksamaal, Austrias ja Hollandis. Inbankil on enam kui 1700 aktiivset koostööpartnerit ning 519 000 aktiivset kliendilepingut. Inbank on Eesti E-Kaubanduse Liidu liige ning Inbanki võlakirjad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas.