Kinnisvara24.ee tootearendus- ja turundusjuht Laura Tammeorg ütles, et väikse pindalaga korterites tuleb omanikel nutikas olla – näiteks leitakse ebatraditsioonilisi paigutuslahendusi või ehitatakse korter kahele tasapinnale. „Üüriturul on suur nõudlus soodsa hinnaga korterite järele, kus oleks samas kõik vajalik olemas, alustades pesemisvõimalustest kuni köögi ja pesumasinani. Sellest tulenevalt kasutavad korteriomanikud aegajalt üllatavaid lahendusi – kui vannituba pole, siis leitakse vannile või saunale koht teistes eluruumides,“ selgitas Tammeorg.

Vann köögis

Kristiine linnaosas asub palju ajaloolisi väikseid kortermaju, kus WC-d on küll ehitatud korteritesse sisse, kuid pesemisvõimalus algses planeeringus puudub. Ka selles 25-ruutmeetrises korteris puudub vannituba ning seetõttu on viidud vann hoopis kööki. Köögiakna alla paigutatud vann võimaldab vannis olles linnatänaval toimuvat melu nautida.

Kõik vajalik 15 ruutmeetril

Kadriorus soklikorrusel asuvas moodsas mikrokorteris on olemas kõik eluks vajalik vaid 15 ruutmeetril. Väike korter sobib ideaalselt tudengile või üksi elavale inimesele, kes suuremat seltskonda külla ei kutsu, aga hindab uut ja moodsat kodu:

Saunas käimiseks loodud korter

Ääsmäe külas müüakse 40-ruutmeetrist korterit, kus nutikas korteriomanik on ehitanud sauna kööki. Omapärane planeering muudab sauna kodu südameks ja annab hea võimaluse sõpradele saunaõhtute korraldamiseks.

Uhiuued väiksed korterid Tartus

Tartusse rajatakse uus elumaja, mille korterite pindala jääb vahemikku 14-48 ruutmeetrit, aga kõrgete lagede ja kahetasapinnalise planeeringuga korteritesse on planeeritud kõik moodsaks ja mugavaks eluks vajalik. Ülikoolilinnas jätkub sellisele kinnisvarale kindlasti huvilisi.

Dušinurk elutoas

Tallinna kesklinnas müüakse avarat ja kaasaegselt renoveeritud ühetoalist 22 ruutmeetrist korterit. Põnevaks teeb korteri see, et avatud elutuba-kööki on paigutatud dušinurk. Üksinda elades ei tohiks sellest probleemi tekkida, külla saab aga kutsuda ainult oma inimesi.

Laura Tammeorg lisas, et Eestisse on viimastel aastatel jõudnud ka paljudes riikides levinud mikrokorterite trend: „Väikseid, kuni 20-ruutmeetriseid kortereid soovitakse osta linnades, kus kinnisvara on väga kallis. Ka Tallinna ja Tartu kinnisvara ruutmeetri hind on oluliselt kasvanud ja sellega seoses on suurenenud nõudlus väikeste korterite järele. Mikrokorterid sobivad hästi investeeringuks ja väljaüürimiseks – näiteks üliõpilased eelistavad üürida kortereid, mis on võimalikult soodsa hinnaga, aga kus on olemas kõik eluks vajalik.“

Kinnisvara24.ee portaalis on müügil 83 mikrokorterit, mille pindala on kuni 20 ruutmeetrit. Neist 46 asub Tallinnas ja 27 Tartus.