Arumäe saatis täna ministeeriumile ja erakonnale teate, et lõpetab ministrile õigusabiteenuse osutamise.

Mart Helme avaldab lootust, et kriminaalasja algatamine Arumäe suhtes on alusetu ja mingit huvide konflikti või selle ärakasutamist advokaat Arumäe poolt PRIA suhtes ei ole tegelikult toimunud.

"Aga selge on see, et olukorras, kui nõuniku suhtes on algatatud poliitiliselt motiveeritud kriminaalasi, ei ole võimalik ministril normaalselt oma tööd teha. Tunnustan Arumäed otsuse eest nõustamislepingust loobuda," ütles Helme pressiteate vahendusel.

Helme lisab, et minister Mart Järvikut erakond kindlasti tagasi ei kutsu. "Maaeluminister on teinud väga head tööd. Tema pihta suunatud rünnakuid tuleb võtta Reformierakonna ja sotside alatu infooperatsioonina."

Delfi kajastas eile, et maaeluministri nõunikul Arumäel lasub kahtlus huvide konfliktis. Tema advokaadibüroo esindab korraga kaht vastanduvat osapoolt. Prokuratuurile teatavaks saanud informatsiooni pinnalt on alustatud kriminaalmenetlust.

Peaminister Jüri Ratas nentis Facebooki postituses, et kriminaalasja algatamine ministri nõuniku tegevuse suhtes on väga tõsine signaal. "Samuti tehti eile "Aktuaalse kaamera" uudistesaates tõsiseid etteheiteid maaeluminister Mart Järvikule endale. Kavatsen temaga esimesel võimalusel kohtuda ning ootan selles olukorras ammendavaid selgitusi ning vastuseid," lisas Ratas.

Mart ja Martin Helme võtsid täna samuti sotsiaalmeedias sõna, nad kaitsesid Järvikut ja ütlesid, et teda ametist tagasi ei kutsuta. Mart Helme tõi välja, et Järvik on teinud väga head tööd oma valdkonnas, samuti näeb ta elu ja surma peale võitlust poliitilisel areenil, kus Reformierakond ja sotsiaaldemokraadid on võtnud käsile kõik alatud võtted, et valitsust kahjustada, seda peavoolumeedia kaasabil.

Mart Järvik viibis sel nädalal Hiinas visiidil. Ta naaseb Tallinna täna õhtul. Ilmselt kohtub ta nii EKRE liidrite kui ka peaministriga.