Juba seitsmendat aastat korraldatava kampaania korraldusmeeskonna juhi, Marketingi Instituudi juhi Anu-Mall Naaritsa sõnul oodatakse inimestelt kiitusi lihtsas ja inimlikus vormis konkreetsete kiiduväärt asjade eest.

Enim kiidetud organisatsioonid saavad omakorda kandideerida 2020.aasta jaanuari lõpus kätteantavale Unistuste Tööandja 2019 tiitlile. Kampaaania kestab novembri lõpuni.

“Et tööandjate pingutused töötajate rahulolu nimel on üha aktuaalsem teema, siis on kampaaniast osavõtt muutunud aasta-aastalt populaarsemaks,“ ütles Marketingi Instituudi juht Anu-Mall Naarits. „See on mõeldud inimestele, kes on märganud oma töökohas mingit erilist ülemustepoolset käitumist, tegevust või hoiakut, mis annab märku tööandja pingutusest ja muudab tööl käimise põnevaks, huvitavaks ja nauditavaks.“

Tööandjaid saab kiita siin, samuti võib oma kommentaare konkreetsete organisatsioonide kohta jätta uudise kommentaaridesse.

Tööandjate varjatud võitlus töökäte nimel
"Kuigi see ei paista avalikus meedias välja, on Eesti tööandjate vahel igapäevaselt käimas väga karm võitlus nii parimate töökäte kui teravamate ajude peale," rääkis Naarits. Tema sõnul ei saa enam ükski tõsiseltvõetav ettevõte ega organisatsioon lubada ükskõikset või töötajavaenulikku töökeskonda ning seetõttu proovitakse pidevalt välja nuputada midagi uut, millega töötajaid täiendavalt motiveerida.

„Me oleme kõik kuulnud, et väga paljud Eesti inimesed ei vaata enam töökohta vahetades ainult palganumbrit, vaid uurivad põhjalikult kõige muu kohta: kas saab tasuta käia jõusaalis, kas on võimalik töötada kodust, kuidas on korraldatud toitlustus, kui suured ja selged on karjäärivõimalused selles organisatsioonis ja veel kümneid ja kümneid asju."

Kui 2017. aastal kiitsid Eesti töötajad avalikult kokku 147 organisatsiooni, siis 2018. aastal kiideti juba 195 organisatsiooni. Eelmisel aastal pälvisid enim kiitusi Päästeamet, Circle K Eesti AS, Inbank AS, Keskkonnaagentuur, Convertal OÜ, FOB Solutions OÜ, Eesti Töötukassa ja Swedbank AS. 2

150 töötajaga Päästeameti töötajate seas läbiviidud anonüümne küsitlus tõi välja, et enim väärtustasid sealsed inimesed huvitavat ja innustavat tööd, palgakindlust, pühendunud kolleege, võimalust paindlikuks töögraafikuks ja kaugtööks, töö kõrvalt jäävat aega perele ja hobidele ja võimalust rahvusvaheliseks tööks.

Unistuste Tööandja 2019 valimine
Kõiki töötajate kiitusi võetakse arvesse Unistuste Tööandja 2019 valimisel, kuhu saavad kandideerida kõik Eesti organisatsioonid. Lisaks kiitustele võetakse Unistuste Tööandja väljakuulutamisel aluseks organisatsiooni sise- ja väliskuvandi harmoonilisus, tööle pürgijate arvamused ning organisatsioonide endi kirjeldused sellest, mis samme nad on töötaja huvides astunud.

Tööandja brändi jaoks hinnalise Unistuste Tööandja tiitliga on aastatel 2014-2019 pärjatud Sisekaitseakadeemia, LHV Pank AS, SA Teaduskeskus AHHAA, Ericsson Eesti AS, Pipedrive OÜ ja Päästeamet.
"Kiida Tööandjat" konkurssi ja "Unistuste Tööandja 2019" valimist korraldab Marketingi Instituut koostöös CV-Keskuse ja tunnustatud Eesti personalijuhtidega.