„Ma nimetaks seda petuskeemiks. Ta väidab, et töötleb [kunstmuru] ümber, aga ei tee seda,” kirjeldas kunstmuru ümbertöötlemisega tegeleva Taani firma Re-Match asutaja Dennis Andersen Eesti ettevõtet Advanced Sports Installations Europe’i (ASIE) ja selle juhti Raul Lättemäge.

ASIE sattus hiljuti Norras skandaali, kui kohalik telekanal TV2 väitis, et firma müüs vana kunstmuru selle ümbertöötlemise asemel hoopis Horvaatiasse edasi. Nimelt soovis Bodø vald Nordlandshalleni jalgpalliväljaku kuus aastat vana kunstmuru välja vahetada, vähempakkumise võitis Norra kunstmuru tarnija ProTurf, mis võttis ASIE alltöövõtjaks.

Kuigi vald määratles kunstmuru jäätmena ja ootas selle utiliseerimist, siis telekanali andmetel viis ASIE selle riigist välja kaubana ja pani uuesti Horvaatias maha. Meediaväljaanne väitis ka, et Norrast viidi ebaseaduslikult välja keskkonnaohtlikku kunstmuru.

2011. aastal asutatud ASIE sai tunamullu aasta keskkonnasõbraliku ettevõtte tiitli. Firma on saanud toetusi nii Euroopa Liidu teadusuuringute ja innovatsiooni raamprogrammist Horisont 2020 kui ka EAS-ist kokku umbes 1,8 miljoni euro eest. Oma kodulehel nimetab ASIE end keskkonnast hoolivaks firmaks, mis tegeleb kunstmuru ümbertöötlemise ja taaskasutamisega.