E-esmaspäev, mis on populariseerumas ka Eesti e-poodides, alustas 11. korda Singapuri ja Hong Kongi aja järgi keskööl. Rekord püstitati kohaliku aja järgi esmaspäeva pärastlõunaks, edastab uudiste portaal CNBC.

Mahult on 11. novembril Alibaba eestvedamisel peetav ostupüha suurem juba kui Must Reede ja Küberesmaspäev.

Esimest korda peeti 11. novembri ostupüha Nanjingi ülikoolis 1993. aastal üksikute inimeste päevana (ostupüha nimetatakse rahvusvaheliselt Singles Day’ks - toim.). Päeva eesmärgiks sai üksikutel inimestel endale ise kingitusi osta.

Sel aastal on sooduspakkumisi rohkem kui eelmistel aastatel, pakkumisi vahendatakse ka läbi live streami. Samuti vahendadakse otseülekande vahendusel ostupüha algust ja lõppu. Otseülekandeid teevad tavaliselt tuntud inimesed, suurem otseülekanne enne tänast toimus, kui Kim Kardashian teatas enda brändi KKW soodusmüügist. Varasematel aastatel on otseülekannetel esinenud näiteks Nicole Kidman ja Pharrell Williams.

Lisaks Alibabale on asunud e-esmaspäeva raames sooduspakkumisi tegema ka Alibaba konkurentid JH.com ja Pinduoduo.

Alibaba seekordsete populaarseimate pakkumiste seas on näiteks Huawei Mate 30 Pro 5G nutitelefon, Apple iPhone 11 Pro ja Pro Max.

Kas sina oled kunagi Alibabast midagi tellinud? Kuidas tunduvad tänased sooduspakkumised?

Anna enda kogemusest ja parimatest leitud pakkumistest teada aadressil kasulik@delfi.ee või kirjuta artikli kommentaaridesse!