Pomelote kõikuva kvaliteedi kohta annab selgituse Rimi avalike suhtet juht Katrin Bats. Nimelt algab tavaliselt hooaeg sügisel, kuid tänavu on tõesti selle vilja kvaliteet jaekaubanduses tagasihoidlikum. “tsitruselised vajavad küpsemiseks ja hea värvi saavutamiseks Euroopa sügisele omast öise ja päeva temperatuuri suurt kõikumist. Praegu on aga Euroopas erakordselt soojad ilmad ning see omakorda mõjutab tsitruseliste valmimist. Iga partii puhul loodame, et olukord paraneb,” sõnab Bats.

Pomelo hooajalisusest räägib ka Selveri kommunikatsioonijuht Rivo Veski. “Kui hooaeg ei ole veel alanud, siis viljad ei pruugi olla lõpuni valminud. Pomelo kõrghooaeg algab novembris-detsembris, mil vili saavutab oma parimad maitseomadused,” lubab ta.

COOPi kommunikatsioonijuht Martin Miido sõnul ongi hooaja alguses esimestel viljadel koor paksem, hiljem olukord paraneb. “Oluline on selgeks teha see piir, mis ajast on toode piisavalt küps, et seda tarnida.”

Hea lugeja, mis puu- ja juurviljad poodides veel viletsad on?