Esmakordselt kahe aasta jooksul pole enam Jeff Bezos maailma rikkaim inimene. Samas ega Bill Gatesile pole esirikkaks olemine tundmatu staatus.

Reedeste aktsiate sulgemishindade alusel oli Bill Gatesi varanduse suuruseks 110 miljardit dollarit. Bezosi varandus oli väärt 109 miljardit dollarit.

Amazoni asutaja ja tippjuht Jeff Bezos lahutas abielu ja andis osa oma varandusest MacKenzie Bezosile, kes on nüüd 35 miljardi dollariga Bloombergi rikaste nimekirjas 24ndal kohal.

Gatesi rikkuse kasvule aitas kaasa Microsofti aktsia tõus. Aasta algusest on aktsia kallinenud 48 protsenti. Seevastu Amazoni aktsia on aasta algusest tõusnud vaid kaks protsenti.

Aasta algusest on saanud Gates 19,5 miljardi dollari võrra rikkamaks, kuid Bezose varandus on kahanenud 16,2 miljardi dollari võrra.

Kui demokraat Elizabeth Warren saaks järgmisel aastal Valge Maja peremeheks, siis tema väljapakutud rikkusemaksu näol peaks Gates maksma iga aasta enam kui kuus miljardit dollarit seda maksu. Gates on öelnud, et tema maksaks hea meelega rohkem makse.

“Ma võiks maksta kasvõi 20 miljardit dollarit,” lausus ta hiljuti.

Kahe ameeriklase järel on rikaste edetabelis kolmandal kohal Prantsusmaa ärimagnaat Bernard Arnault. Berkshire Hathaway juht Warren Buffett on neljandal kohal 86,6 miljardi dollariga ja Facebooki juht Mark Zuckerberg 74,5 miljardit dollarit.