Virgin Groupi asutaja, kahe lapse isa ning viie lapse vanaisa tõdes oma blogipostituses, et ettevõtte alustamine on kui lapse saamine.

„Enne suurpäeva saabumist pead sa tegelema suure hulga planeerimisega, kuid olenemata sellest, kui hästi sa ette valmistud, ikka juhtub midagi ootamatut,“ tõdes ta, meenutades, kuidas tema tütar Holly otsustas sündida planeeritust varem.

Sarnaselt lapse sünnile võib ka firma asutamine Bransoni sõnutsi üllatusi pakkuda. Virgin MiamiCenteri avamisel sellel aastal seisis Branson enda sõnul 77.korda surmaga silmitsi, kui metallraamis bänner talle pähe kukkus.

Ja nagu uus ettevõte, hõivab ka vastsündinud laps kogu su aja. Muusikafirma Virgin Recordsi arendamise ajal elas Branson koos tütre ja naisega Londonis paadimajas ning töötas magamistoa kõrval kitsukesel laual pilsipumba ning trepi vahel.

Väikese meeskonnaga äri alustamine nõuab samuti erinevate tööde täitmist, kus tuleb lennult uusi oskusi omandada. See on taas sarnane lapse kasvatamisele. „Sa ei oska enne mähkmeid vahetada, kui pole sellega kokku puutunud, samamoodi ei oska sa reklaami müüa enne, kui pead seda tegema,“ kirjeldas Branson.

Protsessi võti on ka delegeerimine, tõdes ta, kinnitades, et nii ettevõtjad kui värsked lapsevanemad kannatavad unevõla all.

„Äritegevus on raske töö, kuid sa pead võtma aja ja astuma sammu tagasi ning nautima oma kätetööd. See annab sulle ka võimaluse suuremat pilti näha ning uut sammu planeerida,“ rääkis Branson, võrreldes seda olukorraga, kus lapse kasvades vanemad distantseeruvad veidi ning annavad lastele vabaduse vigu teha ning neist iseseisvalt õppida.