1. Meigipintslid

Kasuta nende pesemiseks madala temperatuuriga delikaatse pesu programmi, kuna liiga kõrge temperatuur võib pintsleid kahjustada. Pane need masinas ülemisele riiulile koos klaaside ja tassidega, seal on temperatuur madalam.

2. Porgandid ja kartulid

Nõudepesumasina eelloputuse programm võib suure hulga köögivilju üllatavalt väikse veekogusega puhtaks pesta. Masin kulutab selleks umbes 3-4,5 liitrit vett. See programm ei kesta kaua, tavaliselt vaid 5-15 minutit.

Sellel pole muidugi suurt mõtet, kui pestavate köögiviljade kogus on väike. Kuid kui valmistamisel on suurem eine, siis võib kõikide köögiviljade korraga pesemine tuua kaasa olulise aja- ja veesäästu. Tasub tähele panna, et valitud saaks õige programm. Tavaline programm võib köögivilju aeglaselt küpsetama hakata.

3. Beebide plastikust mänguasjad, pudelid, nukud ja nõud

Paljusid beebiasju võib pesta nõudepesumasinas. Osadel mudelitel on isegi spetsiaalsed kõrge temperatuuriga pesuprogrammid nende puhastamiseks. Programmi nimi võib olla "hügieen" või "beebikaitse". See programm kombineerib intensiivse pesu koos kõrgel temperatuuril loputusega, mis peaks masinas olevatelt asjadelt eemaldama kõik bakterid.

4. Hambaharjade ja seebi hoidikud

Hambaharjade ja seebi hoidmiseks kasutatavate anumate põhjad võivad olla väga räpased ja nende puhastamine on tihti keeruline. Nõudepesumasin aitab need efektiivselt puhastada.

5. Plastikust kammid ja juukseharjad

Mõnikord on üsna tore enda kamme ja harju puhastada, eriti neid, mida kasutatakse dušši all palsami ja muude toodete juustesse kandmiseks. Nõudepesumasin aitab keemia nendelt kenasti eemaldada. Kindlasti eemalda neilt enne masinasse pistmist karvad, need võivad masina umbe ajada.

6. Tolmuimeja tarvikud

Tolmust ummistunud tarvikud võivad negatiivselt mõjutada tolmuimeja tööd. Nende pesemine nõudepesumasinas annab tolmuimejale uue elu. Masinas puhastamine loputab lahti ummistunud torud ja aitab sealt kõik mustuse välja ajada. Mõnel masinal saab eemaldada ka ülemise riiuli, nii mahuvad ka suuremad tarvikud masinasse.

Selleks protseduuriks on soovitatav kasutada madalamat temperatuuri või kiirpesu. Samuti pole mõtet väga palju pesuainet lisada.

7. Külmiku riiulid ja sahtlid

Kõik teavad, et külmkapi sahtlite ja riiulite põhjalik pesu on suur ja tüütu töö. Kuid kui sa mahutad nad oma nõudepesumasinasse, siis võid sellest pääseda.

Selleks toiminguks on mõistlik kasutada ökopesu programmi, samuti sobib 30 minutit kestev kiirprogramm. Selle põhjuseks on jällegi see, et kõrge temperatuur pikal perioodil ei mõju plastikule hästi.

8. Pliidi nupud

Pliidi nupukeste küürimine on raske töö, kes meist ei oleks seda tehes mitu korda kogemata ahju sisse lülitanud. Pista nad nõudepesumasinasse ja võta välja säravad ja rasvavabad nupukesed. Kas pole mitte suurepärane mõte?

9. Kunsttaimed

Tolmustele ja tuhmunud kunstlilledele on võimalik nõudepesumasina abil uus elu anda. Selleks tasub kasutada külma pesu või ökopesu programmi. Nõnda toimides saad sa masinast välja võtta kuivad taimed.

Kui aga taimed väga räpased ei ole, siis võid kasutada nende puhastamiseks lihtsalt lühikest loputusprogrammi. Kuid pea meeles, et neid välja võttes on taimed niisked, seega vajavad kuivatamist.