Soome meremeeste ametiühing laiendab oma toetusstreiki esmaspäeval Soome lipu all sõitvatele reisilaevadele, kui streikivad postitöötajad enne seda kokkuleppele ei jõua, vahendab Yle Uutiset.

Seni on kokkuleppele jõudmise katsed Soome riikliku lepitaja Vuokko Piekkala juhtimisel Posti- ja Logistikavaldkonna Ametiühingu (PAU) ja tööandjate organisatsiooni Palta vahel nurjunud. Viimati üritati kokkulepet kolmapäeval ja uut kohtumist ei ole kokku lepitud.

Viking Line’i laevadest jääksid streigi alguses seisma Turu ja Stockholmi vahet sõitvad Amorella ja Grace ning Helsingi ja Stockholmi vahet sõitvad Mariella ja Gabriella. Rosella jääks oma kodusadamasse Mariehamni. Helsingi ja Tallinna vahel liiklev Viking XPRS jätkab tavapäraselt liiklust, sest ei ole Soome lipu all.

Tallink Silja laevadest mõjutaks streik Turu-Stockholmi liinil Baltic Princessi ja Helsingi-Stockholmi liinil Silja Serenade’i. Tallink on teatanud, et vajaduse korral pannakse reisijaid teistele laevadele, mis sõidavad normaalselt.

Streigi alates jääks aga sadamasse Helsingi ja Tallinna vahet sõitev Eckerö Line’i laev Finlandia.

Viking Line’i hinnangul mõjutaks streik tuhandeid reisijaid ja tekitaks ka majanduslikku kahju.

Viking Line’i teavitusjuhi Johanna Boijer-Svahnströmi sõnul võetakse reisijatega ühendust, kui streigi osapooled ei näi kokkuleppele jõudvat.

Streigi ajal ära jäävaid reise saab lisakuludeta muule ajale tõsta või tühistada.