Mõlemat meest süüdistatakse korruptsioonis. Süüdistuse kohaselt andis Ossinovski 2015. aasta suvel Magonisele 500 000 euro suuruse altkäemaksu, et võita Läti Raudtee veeremiga seotud mitme miljoni dollarilise mahuga hange. Tegemist oli kasutatud diiselvedurite ostmisega Skinest Raililt, kirjutab Läti rahvusringhääling LSM.

Magonis kinnitas, et Vene Raudteed tegid lobitööd Daugavpilsi veduriremonditehase huvides, kuid eitas, et tal oleks mingit mõju olnud vedurite ostmise osas.

Ossinovski ütles, et pöördus Magonisi poole, kuna tal olid head suhted Vene Raudteede juhi Vladimir Jakuniniga. Alguses olevat olnud kokkulepe, et Ossinovski maksab Magonisile 800 000 eurot, mis tundus normaalne summa, sest tehing Venemaaga pidi olema 40 miljonit eurot.

Magonis kinnitas, et Ossinovski pakkus talle alguses 800 000 eurot lobitöö eest, kuid pärast seda kui LDz Ritosa Sastava Servis sõlmis Ossinovski Skinest Railiga lepingu nelja diiselveduri ostmiseks, kahanes see summa poole miljoni euroni, sest tehing oli Ossinovskile kahjulik.


Mullu aprillis kohtus esinenud tunnistaja rääkis, et Ossinovskile kuuluva Daugavpilsi vedurite remondidepoo majanduslik olukord halvenes, sest Venemaa Raudteed ei allkirjastanud olulist remondilepingut. Ettevõte lõpetas 2014. aasta umbes 1,3 miljoni euro suuruse kahjumiga.

Mullu märtsis kohtus esinenud tunnistaja, Läti Raudtee kaubaveoettevõtte juht rääkis, et Magonisel ei olnud süüdistuse aluseks olnud veduritehingule mingisugust mõju.

Magonis vallandati pärast seda, kui korruptsiooni ennetamise ja tõkestamise büroo arreteeris ta altkäemaksu võtmise kahtlusega. 8. augustil 2015 võttis Riia ringkonnakohus Magonise vahi alla, kuid hiljem vabastas 400 000 dollari suurune kautsjoni eest.