"Veebruaris avasime Kristiine Prismas esimese sellise kontseptsiooniga pagarikoja Eestis ning näeme, et tarbijad on selle äärmiselt hästi vastu võtnud," sõnab Fazer Eesti turundusjuht Riina Eedra.

Fazeri pagarikodades valmib valdav osa müüdavatest pagaritoodetest kohapeal kodumaisest jahust professionaalsete pagarite kätetööna – alates taina valmistamisest ja pikast puhkeajast kuni krõbeda kooriku saamiseni kuumas ahjus. „Pagarikoda võimaldab meil pakkuda Fazeri pagaritooteid kõige värskemal ja kvaliteetsemal kujul ning reageerida paindlikult sellele, mida tarbijad meilt ootavad,“ lisas Eedra.

"Tänapäeval on hulgaliselt neid, kes otsivad ka igapäevasest toidupoe külastusest kvaliteetsest toorainest valmistatud tooteid ning erilisi maitseelamusi. Seega lähtume ka Fazeri pagarikodade tootevalikus sellest, et saaksime pakkuda kodumaisest jahust aeglaselt valminud käsitööpätse, millel on põnevad maitsenüansid," selgitab Fazer Eesti turundusjuht Riina Eedra. Populaarseimate toodetena toob ta välja jõhvikate ja india pähklitega ciabatta ning oliivide, tomati ja basiilikuga vürtsitatud Vahemere pätsi.

Fazeri paragikoda

Eestis ja kogu Baltikumis unikaalsed kaubanduskeskustes tegutsevad pagarikojad on aga end rahvusvaheliselt tõestanud kontseptsioon. Nimelt on põhjanaabrite juures Fazeri pagarikojad palavalt armastatud ning soov osta tavalisest toidupoest otse ahjust võetud värskeid pagaritooteid aina kasvab – hetkel tegutseb kaubanduskeskustes üle Soome 85 pagarikoda ning ainuüksi sel aastal avati neid 21.

"Tervelt viiendiku tarbijate jaoks on pagaritooted need, mille pärast poeskäik ette võetakse ning aina enam kasvab nõudlus ka värskete käsitsi tehtud pagaritoodete järele. Kuna tahame Prisma külastajatele pakkuda võimalikult laia ja mitmekülgset valikut leiva- ja saiatooteid, siis on Fazeri pagarikojad meie jaoks oluline partner. Senine klientide positiivne tagasiside on seda valikut vaid kinnitanud," ütleb Prisma sortimendidirektor Pille Raaliste. Ta lisab, et Soome Prismade koostöö Fazeri pagarikojaga on olnud väga positiivne ning klientide huvi kohapeal valmistatud pagaritoodete vastu üha kasvab.

Kuigi praegu saavad käsitsi vormitud ja ahjusoojasid pätse nautida vaid Tallinna elanikud, ei välista Fazeri ja Prisma esindajad pagarikodade laienemist ka Tartusse ja Narva, kus samuti Prisma kauplused tegutsevad.