„Ühiskonto avamine tavapangas on pahatihti ootamatult tülikas ning kliendid peavad leppima venima kippuva protsessi ja mõttetu bürokraatiaga. Tahtsime luua sellise ühiskonto, mida on kiire ja lihtne avada ja kasutada, millega kaasnevad kõik tavapangas pakutavad võimalused ja mis oleks hea valik reisijatele või neile, kes soovivad raha üle riigipiiride kanda,“ ütles Monese tegevjuht Norris Koppel.

Ühiskonto kasutajatel on ühine kontonumber ja ühised kontoandmed – mõlemad kasutajad võivad kontole ülekandeid saada ja luua isiklikke otsekorraldusi või hallata makseid ja arveid. Ühiskontosid saavad luua Mandri-Euroopas registreeritud kliendid omavahel, ning Ühendkuningriigi kliendid omavahel.

Kõigi ühiskontodega kaasneb võimalus teha tasuta kiirülekandeid eurodes või naelsterlingites Monese isiklike kontode vahel, samuti Monese-siseseid ülekandeid üle kogu maailma. Nii on võimalik säästa piiriüleste tehingutega kaasnevate tasude pealt arvestatava summa.

Monese rakenduse kaudu saavad kliendid kutsuda oma partneri, sõbra, perekonnaliikme või korterikaaslase avama ühiskonto ilma kuutasudeta. Kliendid saavad ühiskontot kasutada ka Apple Pay ja Google Payga, samuti koos kõikide eelarve koostamise ja raha haldamise võimalustega: jagatud tehingute nimekiri, kulutuste analüüs, igakuised eelarved ühiste säästueesmärkide täitmiseks.

Monese Ühendkuningriigi, Prantsusmaa ja Saksamaa kliendid saavad Monese rakenduses hallata oma PayPali kontol olevat raha, samuti muid finantsvahendeid ja makseid. Eelolevatel kuudel tuleb PayPali võimalus ka mujale Euroopasse ning muutub kättesaadavaks Monese äriklientidele.

INFOKAST: Kuidas töötab Monese EL-i ühiskonto?
Ühiskontole saab teha otsemakseid, seda saab kasutada otsekorraldusega arvete ja muude kulude maksmiseks, Apple Pay ja Google Pay kasutamiseks ning igakuise eelarve määramiseks.


Ühiskontoga kaasnevad ühised tasuvabad piirmäärad sularaha väljavõtmiseks ja kaardimaksete tegemiseks kõikjal maailmas.

Ühiskontoga kliendid saavad oma isikliku Monese konto ühendada ka Paypali ja Aviosega.


Ühiskonto omanikud saavad kasutada järgmisi võimalusi:
Ühiskonto omanikud saavad kasutada järgmisi võimalusi:

  • tasuta ÜK/EL ühiskonto;
  • kontaktivabad Mastercardi deebetkaardid (ühe kaardi saatmistasu on 4,95 £);
  • tasuta kiirülekanded kõikide Monese kontode vahel (olenemata valuutast);
  • võimalus deebetkaartidele kiirkorras tasuta raha juurde panna;
  • sularaha tasuvaba väljavõtmine olenemata sularahaautomaadi asukohast (ühine tasuvaba piirmäär 200 £ kuus);
  • tasuvabad kaardikulutused välisvaluutas kõikjal maailmas (ühine tasuvaba piirmäär 2000 £ kuus);
  • Apple Pay ja Google Pay;
  • püsikorraldused;
  • Monese mobiilirakendus ja klienditugi 14 keeles;
  • väljavõtted nõudmisel;
  • igakuised eelarved kulutuste ja arvete kontrolli all hoidmiseks;
  • kaardi lukustamine/avamine Monese rakenduse kaudu

Norris Koppel asutas Monese 2015. aastal, kui oli ise pidanud vaeva nägema pangakonto avamisega uues riigis. Monese pakub inimestele asukohast sõltumatut finantsvabadust. Monese sihtrühmaks on need sajad miljonid inimesed, kes elavad osa oma elust mõnes teises riigis ‒ olgu siis reisimise, töö, äri või õppimise eesmärgil, perekondlikel põhjustel või veedavad seal pensionipõlve.

Pakkudes mobiilseid multivaluutakontosid 31 riigis ning rakendust ja klienditeenindust 14 keeles, aitab Monese nii eraisikutel kui ka ettevõtetel Ühendkuningriigis ja mujal Euroopas teha pangatoiminguid täpselt samamoodi nagu kohalikud.

Ligi kaks miljonit kasutajat, sissetuleva raha pärinemine 70% ulatuses palgamaksetest ning TrustPiloti hinnang 4,5/5 teevad Monesest ühe kõige kiiremini areneva, populaarseima ja usaldusväärseima teenusepakkuja Ühendkuningriigi ja muu Euroopa panganduses.

Monese pakub täieulatuslikku tuge järgmistes keeltes: rumeenia, inglise, prantsuse, saksa, poola, portugali, Brasiilia portugali, itaalia, hispaania, eesti, bulgaaria, tšehhi, leedu ja türgi keeles. Ettevõttes töötab 400 inimest ning sellel on esindused Londonis, Tallinnas, Lissabonis ja Berliinis.