Vaibatüüpi ei võeta arvesse

On olemas väga palju erinevat tüüpi vaipasid, mis kõik tahavad erinevat puhastamist. Enne vaiba pesemise kallale asumist uuri sildi pealt instruktsioone, kuidas seda tootja soovitab puhastada. Üldiselt on masinpestavad vaibad kahepoolsed ja pehmed. Käsipesu vajavad vaibad on üldiselt ühepoolsed.

Liiga tugev hõõrumine

Enne pesu kasuta tugevamate plekkide peal puhastusvahendit. Heaks looduslikuks alternatiiviks on sapiseep. Kuid plekke ei tasu kuuma veega väga tugevalt hõõruda, nii võib olukorra hoopis hullemaks teha.

Lahtise prügi vaibale jätmine

Enne vaiba pesemist masinas tasub see tolmuimejaga ära puhastada. Suuremad võõrkehad võivad pesumasinale palju kurja teha.

Survepesuri kasutamine

Nii mõnedki inimesed puhastavad vaipa survepesuriga, kuid see ei ole parim lahendus, sest suure survega vesi surub mustuse sügavamale vaiba sisse. See kehtib eriti paksude vaipade kohta, millel on tugev põhi. Mustus ei pääse läbi vaiba ja jääb sinna hoopis kinni. Väiksemat kõva põhjaga vaipa on võimalik pesta ka nõudepesumasinas.

Liiga palju puhastusvahendit

Liiga palju puhastusvahendit võib jätta plekid vaiba pinnale. Alati loe pesuvahendi sildilt, kui palju seda tarvis kasutada on.

Vaiba mitmeks päevaks kuivama jätmine

Vaip tuleb pärast pesu võimalikult kiiresti ära kuivatada. Kui seda mitu päeva teha, siis läheb vaip kopitama.