Kiirtoidukett McDonald’s toob Suurbritannias 2. jaanuaril turule vegan nagitsad ja siseneb sellega vegan toiduärisse, teatab New York Post.

Nagitsaid on võimalik tellida üksiku suupistena kui ka eine osana, millele saab lisada joogi ja friikartulid. Lastel on võimalik uut toodet tellida ka lastele mõeldud Happy Meali koostisosana.

Keskkonnasäästlikult valmistatud paneeritud köögiviljanagitsate täidis koosneb paprikast, päikesekuivatatud tomatite pestost, hernestest ja riisist.

McDonald'si uus toode - köögivilja nagitsate eine.

Eelmisel aastal tõi kiirtoidukett samuti Suurbritannias turule esimese vegan wrapi, mis on kiirelt saanud klientide lemmikuks. Siiski ei liigitunud antud wrap täielikult veganiks, sest seda ei toodetud täielikult piimatoodest vabas keskkonnas.

Uus toode aga on valmistatud selliselt, et selle tootmisprotsessis ei puutu see kokku ühegi teise tootegrupiga, mida veganid ei söö.

Teistest riikidest pakutakse vegan valikut lihavaba burgeri näol näiteks Soomes ja Rootsis. Lisaks testiti lihavaba burgeri menüüsse lisamisega Kanadas.

Teistest maailmas tuntud kiirtoidukettidest pakub vegan toite Taco Bell ja Chipotle, kes on lisanud menüüsse mitmeid taimseid valikuid.