Creditinfo andmeil on Venno Loosaar (51) seotud ühe ettevõtte ja ühe mittetulundusühinguga. Tal on 100% osalus 2005. aasta lõpus asutatud osaühingus Turbotigu, mille põhitegevusvaldkonnaks on meelelahutusürituste korraldamine ja artistide vahendamine.

Kui vaadata ettevõtte viimaste aastate majandustulemusi, siis kõige parem aasta oli Loosaare jaoks 2017. aastal, kui firma käive oli 51 045 eurot ja kasum 16 576 eurot. Veel 2016. aastal oli Turbotigu OÜ käive 40 244 eurot ja ja kasum 13 081 eurot. Eelmisel, 2018. aastal tegi aga ettevõtte käive läbi enam kui 10%-lise languse, vähenedes 44 629 euro peale. Ka langes ettevõte 8570 euro suurusse kahjumisse.

Maksis endale miinimumtasu

Põhjendust sellele, miks ettevõte mullu kahjumisse langes, 2018. aasta majandusaruandest ei leia. Seal on vaid märgitud, et ettevõtte omanikule ja juhatuse liikmele Venno Loosaarele maksti aruandeaastal tasu kokku 5670 eurot.

Ka on seal öeldud, et sarnaselt varasematele aastatele on 2019. aastal plaanis jätkata erinevate ürituste ja kontsertetenduste korraldamisega. Teadupärast on Loosaar kuni hiljutise ajani olnud tegev bändis nimega Cookies, varasemalt ansamblis Kala.

Inforegister prognoosib sel aastal maksu- ja tolliametile esitatud käibedeklaratsioonide info alusel ettevõtte 2019. aasta käibeks ~47 000 eurot. Selle aasta esimese kolme kvartaliga on ettevõte teeninud 34 706,95 eurot. Ettevõttel on üks töötaja.

Ka on Loosaar seotud mittetulundusühinguga ElfEst, mis on asutatud 2012. aasta veebruaris. Selle eesmärgiks on kultuuriliste ja hariduslike materjalide produtseerimine ning levitamine. Viimastel aastatel pole aga ühingu kaudu mingit majandustegevust toimunud, see on tiksunud väikse, 13-43-eurose miinusega.

Viimase, 2018. aasta majandusaruande järgi on MTÜ lähiaastate strateegilised suunad sätestatud põhikirjas ning MTÜ keskendub oma põhikirjaliste eesmärkide saavutamisele. Ka on seal öeldud, et MTÜ juhatuse liikmetele 2018. aastal juhatuse liikme tasu makstud ei ole ning palgalisi töötajaid ei olnud. Ettevõtte ainsaks juhatuse liikmeks ongi Loosaar ise.

Eile jahmatas Eesti avalikkust uudis, et põhja ringkonnaprokuratuur on esitanud Venno Loosaarele süüdistuse alaealise seksuaalses väärkohtlemises. Süüdistuse järgi pani Loosaar toime ühe kuriteoepisoodi, mis seisnes selles, et ta hõõrus nooremat kui 10-aastast tüdrukut läbi riiete suguelundite piirkonnast, samuti leiti tema valdusest 19 fotot ja 4 videot lapspornoga.

"Minu peretuttavad on esitanud minu vastu süüdistuse, justkui oleksin ma kolm kuni viis aastat tagasi katsunud nende last läbi riiete kubeme piirkonnast. Tegemist on tüdrukuga, kes aastatel 2014 kuni 2018 koos meie lastega kodus ja koduhoovis sageli mängis," ütles Loosaar pärast asja avalikustamist.

Eitab talle esitatud süüdistusi

Ka märkis ta, et pärast seda, kui süüdistus ajakirjanduses avaldati, öeldi tallle ära mitu varem kokkulepitud esinemist, on tema pere šokis ning tal puudub igasugune võimalus neid kaitsta. „Hoolimata kohtuotsusest olen ma kaotanud juba praegu töö, maine ning perekonna turvatunde. Sõltumata sellest, kas kohtus õiglus võidule pääseb, on kahju mulle ja minu perele juba tekitatud,” ütles tuntud telenägu.

Kuigi Loosaar eitas lapse väärkohtlemist – öeldes, et tal puudub laste suhtes igasugune seksuaalne huvi ning tema hing on puhas –, väitis prokuratuur, et tema kohta kogutud tõendid on nende hinnangul piisavalt kaalukad, et esitada süüdistus kuritegude toimepanemises. Süüdistus on saadetud kohtulikule arutelule.

Loosaar on 26 aastat teinud televisioonis lastesaateid, viinud läbi lasteüritus ja kontserte. Oma kuulsuse tipul oli ta ilmselt TV3 lastesaates "Jälle see Jäpe", mis oli eetris aastatel 1998–2001. Saate peategelased olid Tibu (Venno Loosaar) ja Jäpe (Jaan Vaher).