Juunis väitis Haapsalu linnapea Urmas Sukles, et Haapsalu raudtee taastamine on reaalne. Aastalõpuintervjuus kinnitab ta, et juunit detsembriga võrreldes on raudtee taastamine muutunud palju-palju reaalsemaks.
„Riigieelarves on selleks kaks miljonit eurot. See on suur asi. 8. detsembril, kui rong taas Turbasse sõitis, olid seal sajad inimesed; sajad inimesed olid ka teistes jaamades. Rahvas ootab rongi ja võtab rongi omaks, kui see kord tuleb,“ lausus Sukles.

Palvele ennustada, millal rong võiks Haapsallu sõita, lausub Sukles: „Räägitakse, et tuleval aastal projekteeritakse, ütleme... kaks aastat, siis hange...2026 või 2027 võiks tulla!“

Poliitikast rääkides kinnitas Sukles, et EKRE, Keskerakonna ja Isamaa valitsusliit on väga hea kooslus.

Martin Helme on asjalik rahandusminister. Koalitsioon on vaba sotside määratlematust pehmusest, mis kiskus Jüri Ratase esimese valitsuse kraavi. Igatahes – selles seisus, mille valimised meile andsid, on see hea variant. Ma ei kujuta ette Reformi- ja Keskerakonna koalitsiooni. Teades mõlemat poolt – ühisosa on olematu,“ rääkis Sukles. „See, et EKRE mehed lõugu koos ei suuda hoida, on muidugi kahetsusväärne. Nad peaksid ju teadma, et iga sõna, mis nad ütlevad, kasutatakse kümme korda nende vastu,“ lausus Sukles.

Küsimusele, kas siseminister Mart Helme tuleks välja vahetada, vastas Sukles: „Olen Helmega päris palju kohtunud, ta on ju Läänemaa mees ja minu arvates tark inimene. See, mida ta praegu teeb, on poliitika. Poliitik teeb poliitikat.“