Tallinnas proviisor Andre Vetkale kuuluva Marja apteegi hinnad kujunesid 20 enimmüüdud ravimi võrdluses vaid ühel juhul kallimaks kui ketiapteekides. Sama muster kordus Kalamaja apteegi hindades, mis ei kuulu samuti suurde ketti.

Vetka põhjendas seda Õhtulehele sellega, et väikeapteek saab kasutada turu kõiki võimalusi ja osta tooteid eri hulgiladudest, et saada alati soodsam.

Analüüsis selgus ka tõsiasi, et ketiapteegid omavahel ei konkureeri ja käsimüügis olevaid ravimeid müüakse üldjuhul täpselt sama hinnaga olenemata asutuse asukohast.

Eesti Apteekide ühenduse juhatuse liige Timo Danilov aga saatis eile omapoolse kommentaari, väites, et Õhtulehe hinnavõrdlsuses on suuri puudusi ja seetõttu on järeldused eksitavad.

Danilov tõi välja, et Õhtuleht kasutas võrdluses kaht väikeapteeki ning pani ketiapteekidega samasse patta ketti mittekuuluvad apteegid, mis üksnes keti kaubamärki kannavad.

"Ei ole võimalik öelda, et proviisorile kuuluvates apteekides on käsimüügiravimid odavamad, kui ka väidetavalt kallimate hindadega apteekide hulgas on proviisorapteeke," teatas Danilov.

Väide, et kahes proviisorapteegis on odavamad ravimid, tuleneb Danilovi sõnul algallikana kasutatud veebilehtedel ravimi hinna kuvamise metoodikast. "Kõrvutatakse proviisorapteekide kaupade hindu arvestamata teiste apteekide kliendikaardi- ja kampaaniasoodustusi," pahandas Danilov.