Pühad jaotusid pikale perioodile ning Selveri kommunikatsioonijuhi Rivo Veski sõnul jõulupühade ajal nende poodides läbimüük kasvas. Kui aga vaadata pikemat perioodi ehk 19.-26. detsembrit, siis jäi läbimüük 2018. aastaga võrreldavale tasemele.

Müügihittideks olid neil konkurentsitult mandariinid, mida müüdi umbes 150 tonni, kuid menukad olid ka lõhefilee ja forellimari.

"Enimmüüdud toodete seast leiab ka veel Eesti juustu, kurgi, banaani, Martini Asti – need tooted on olnud esindatud ka varasemate aastate pingeridades, seega uusi trende ei saa siin täheldada," sõnas Veski.

Kuigi kala müük kukkus möödunud kuudel aastatagusega võrreldes kuni viiendiku võrra, siis pühadeaegsel perioodil pöördus müük eelnenud perioodiga võrreldes väikesele tõusule. Väga palju osteti ka kinkekaarte ja lotopileteid.

Selveritest osteti kõige enam kaupu Harjumaal, Lääne-Eestis ja saartel. Eriti edukas oli aga e-Selveri läbimüük, mis kasvas aastatagusega võrreldes lausa üle 40 protsendi.

Prisma Peremarketi sortimendidirektor Kaimo Niitaru sõnul oli toidukaupadest detsembri tipus neilgi mandariin, mida müüdi ligi 13 tonni. Müüdaivamate kaupade seas olid veel banaan, piim ja kartul, rohkelt osteti ka lõhet ja forellimarja.

Loe pikemalt ERRist.