Firma juhataja Mati Vetevool rääkis neljapäeval “Aktuaalses kaameras”, et muretseb kadunud turuosa pärast. "Sinna on kindlasti mingid muud firmad juba asemele ilmunud. Seal on vaja uuesti ruumi saada. Tuleb hakata turu eest võitlema," tõdes ta.

Kasulik uuris jaekettidelt, kas nad on valmis M.V Wooli tooted taas müügile võtma, kui VTA peaks firma mõlemale tootmishoonele tegevuseks rohelise tule andma.

Maxima Eesti müügi- ja turundusdirektor Janne Laik sõnul on neil hea meel, et M.V. Wool on saanud ühe oma tehastest tööle ja vastavaks VTA nõuetele. “Eestimaised kalatooted sh M.V. Wooli tooted on ostjate poolt hinnatud ning ka Maxima soovib oma klientidele neid tooteid pakkuda. Tootmise käivitamine Vihterpalu tehases alles algas. Oleme eelnevalt väljendanud soovi M.V.Wooli toodangu müügi taastamise üle kui VTA on tunnistanud toodangu 100% kindlusega tarbijatele ohutuks. Peale vastava kinnituse saamist on meil kindlasti plaan alustada M.V. Wooliga läbirääkimisi sortimendi valiku taastamisest,” lubab Maxima Eesti esindaja.

Valmidust firma toodang taas lettidele tuua kinnitab ka Selveri kommunikatsioonijuht Rivo Veski.

“Eestimaise jaeketina on Selveri tootevalikus alati eelistatult kodumaiste ettevõtete toodang. Kuna Eestis ei ole palju kalatootjaid, kelle kaupu müüa, oli ja on M. V. Woolil ka edaspidi oluline osa Eesti kalaturul. Kuigi kalatoodete valikusse on vahepeal lisandunud uusi pakkujaid, ei suuda need kõiki sortimendist väljunud tooteid asendada. Eesti suurtootja toodete naasmine turule on kaupmeestele ja ka klientidele kinnitus sellest, et ettevõte on pingutanud, et saavutada ohutud ja nõuetekohased tootmistingimused,” sõnab Veski.

COOPI kommunikatsioonijuht Martin Miido sõnul oleneb firma toodete uuesti müüki võtmine eelkõige tarbijate huvist. “Detsembris õnnestus meil lühikese ajaga suur osa asendada teiste tarnijate toodanguga. Kindlasti oleme valmis võtma M.V. Wooli tooteid taas müügile, kuid millises mahus, see sõltub ikkagi sellest, kuidas kliendid tooted uuesti vastu võtavad ning milline saab olema ettevõtte tootmisvõimekus.”

Vihterpalu tehases valmivad M.V. Woolil soolaheeringas, külm- ja kuumsuitsutooted heeringast ja teistest merekaladest, samuti heeringas erinevates kastmetes ning marineeritud tooted. Lõhe- ja forellitooteid M.V. Wool Vihterpalus ei valmista, sellega tegeleb hetkel suletud olev Harku tootmishoone.