Reeglina jäävad kallid korterid uusarendustesse ning nende ostjaks on üldiselt mõni ettevõte. Tegemist võib olla investeeringuga, mis jääb näiteks Tallinna vanalinna või sadama piirkonda. Korterite kalliduselt on Tartu teisel kohal, seal on müügis korter hinnaga 493 000 €. Piirkonnaks on südalinn, kus on kõrgemad hooned. Tartu uued ja kallid projektid on Karlova ja Kesklinna piiri peal.

Kolmas koht läheb Pärnu linnale, kus on müügis objekt hinnaga 360 000 €. Pärnu uusarenduse hinnad rannapiirkonnas jäävad 3500 - 4000 euro vahele ruutmeetri eest. Kuressaares võrreldes eelnevate aastatega on 2019 aastal kõrgemad hinnad. Hinnatud piirkond on Lossi ümbruses, kesklinnas ja spaade ümbrus. Tehingu hinnad jäävad 150 000 - 200 000 euro vahemikku.

Väga hea tulemuse tegi Rapla. Rapla elamuturg on väga aktiivne, ta on Tallinnale lähedal ja elukeskkond hea.

Eesti odavaim korter müüdi eelmisel aastal Valgas. Selle korteri eest tuli tasuda vaid 1 €. Tõsi, turutehing võibki olla 1 euro. See on niiöelda kohustuste soetamine. Vahel jagatakse kinnisvara ka tasuta. Ida-Virumaal on läbi aastate 1-euroseid kinnisvaratehinguid tehtud. Seal võib olla see, et korterit soetades tuleb mingi võlg ära maksta jne.

2019. aastal müüdi kõige kallim eramu Tallinna linnas, see maksis üle viie miljoni euro . Tegemist ei olnud kindlasti klassikalise eramuga. Tihtipeale võib tegu olla üürimajaga või mõne arendusprojekti müügiga, majutusasutuse tüüpi, mis on korteritega sisustatud. Kõige kallim eramu Pärnus oli pool miljonit maksev tehing. Miljoniga maja Pärnus veel ostetud ei ole. Tartus ehitatakse küll suuri, korralikke maju, müügis on hetkel üle miljoni maksev maja ehk see nüüd uuel aastal ka maha müüakse.

Kõige odavam maja võib peaaegu olla tasuta maja. Euro eest täna veel maju ära ei anta aga 1000-2000 euro eest on võimalik majaomanikuks saada küll.

Mida me näeme kinnisvara turul aastal 2020 ja milliseid muutusi see aasta endaga kaasa toob? Kuula värsket saadet ja saa teada!

1x
00:00