2-aastane Jozef Dudek suri 2017. Aastal, kui kolme sahtliga IKEA kummuti talle peale kukkus. Mööbliese oli tootja poolt ohtlikuks kuulutatud ja müügist tagasi kutsutud.

IKEA kohtusse andnud lapsevanemad väitsid, et mööblifirma oli teadlik kummutiga seotud varasematest surmajuhtumistest ja ei võtnud õigel ajal midagi ette.

“Meie kliendid olid turvalisusest väga hoolivad inimesed. Nad tegid terve enda kodu lastele turvaliseks. Nad kinnitasid oma kodus väga palju mööblit seina külge, kui nad kahtlustasid, et see võib ümber kukkudes lastele liiga teha,” sõnas perekonna advokaat Alan Feldman.

“Kuid kui nad ostsid kolme sahtliga IKEA kummuti MALM, ei osanud nad kuidagi kahtlustada, et sellisest väiksest mööbliesemest võib saada surmalõks,” lisas advokaat.

Saavutatud kohtuväline kokkuleppe on tõenäoliselt kõige suurem summa USA ajaloos, mis lapse surma eest kelleltki on välja mõistetud.

“Kuigi ükski rahasumma ei saa muuta traagilisi sündmusi, mille tõttu me siia punkti jõudnud oleme, siis oleme me õnnelikud, et see kohtuvaidlus on jõudnud lahenduseni,” sõnas IKEA pressiteates ja avaldas perekonnale taaskord kaastunnet.

IKEA mööbli all on surma saanud kaheksa last. Selle tõttu on firma tagasi kutsunud 35 miljonit mööblieset.