2019. aastal koostatud analüüsi kohaselt oli mobiilse interneti hind Euroopa Liidu liikmesriikidest kõige madalam Eestis, Rumeenias, Poolas, Itaalias ja Rootsis.

Analüüsi kokkuvõttes on riigid jaotatud nelja erinevasse gruppi ehk soodsa, võrdlemisi soodsa, võrdlemisi kalli ning kalli mobiilse interneti hinnatasemega.

Soodsa hinnatasemega riigid on näiteks Eesti, Rumeenia, Poola, Itaalia, Rootsi, Luksemburg, Sloveenia, Austria ja Suurbritannia

Võrdlemisi soodsa hinnatasemega riigid on näiteks Leedu, Prantsusmaa, Läti, Horvaatia, Saksamaa, Soome, Holland ja Taani

Võrdlemisi kalli hinnatasemega riigid on näiteks Belgia, Malta, Bulgaaria, Iirimaa ja Hispaania

Kalli hinnatasemega riigid on näiteks Ungari, Portugal, Küpros, Tšehhi, Kreeka ja Slovakkia.

Telia Eesti ärikliendiüksuse juhi Tarmo Kärsna sõnul on Eesti ühele õigele digiriigile kohaselt kaetud väga korraliku mobiilse interneti levialaga, kus operaatorid pakuvad mitmete teiste riikidega võrreldes ka vägagi mõistlikke hindu.

„Nagu ka viimased Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti (TTJA) mõõtmised kinnitasid, on mobiilse andmeside kiirused Eesti 4G võrkudes pidevalt kasvanud. Ainuüksi Telia on viimastel aastatel oma mobiilivõrgu arendamisse investeerinud miljoneid eurosid ning viimase pooleteise aastaga on keskmine allalaadimiskiirus meie 4G võrgus kasvanud üle 60%,“ lisas Kärsna.

EK analüüsiga saab tutvuda SIIN.