EuroPargi tegevjuht Karol Kovanen ütles, et üldist hinnakirja neil ei ole ja parklate hinnastamisel lähtuvad nad nõudlusest, et tagada parklas vabad kohad ja teenida maaomanikule optimaalset tulu.

Kui mõni parkla saab täis, reguleerib ettevõte täituvust hinnaga. Kuna Tallinna kesklinnas on väga tihe parklate võrgustik, leiab hinnatundlik klient Kovaneni sõnul endale kindlasti sama või odavama hinnaga parkla mõne sammu kauguselt. Kellel on kiire, need on aga valmis populaarsetes parklates rohkem maksma.

"Me ei muutnud kuu parkimise hinda, vaid kas tunnihinda või ööpäeva hinda. Hinnatõus oli keskmiselt 30 protsenti. Protsendina võib see tunduda palju, aga üksiku kliendi ja parkimise puhul mitte. Kui inimene pargib paar korda nädalas tunnihinnaga 1,6 eurot ja nüüd on hind kaks eurot, siis on see igati talutav. Meie keskmise parkimise väärtus on kolm eurot," tõi ta välja.

Europark tõstis hinda üheksas südalinna parklas, kuid Kovanen rõhutas, et enamikus nende 200 tasulisest parklast hinnakiri ei muutunud.

Hinnad võivad tõusta veelgi

Kesklinna kinnisvaraarendus on jõudsalt hoogustunud ja Kovaneni sõnul on soodsaid parkimisvõimalusi vähemaks jäänud. "Enam ei ole kaugel aeg, kui kesklinnas, Olümpia hotelli vastas olev Juhkentali 1 parkla, kus on ligi paarsada parkijat leidnud mõistliku hinna-ja kvaliteedi suhtega parkla südalinna piiril, suletakse samuti uue arenduse ehituseks," arvas ta.

Paarisaja koha vähenemine kesklinnas on Kovaneni sõnul juba otsene mõju parkimishindadele Tallinnas. "Ühelt poolt on need ajutised parklad olnud pinnuks silmas, teisalt on nad taganud soodsa parkimisvõimaluse suurele hulgale inimestele. See aeg hakkab tasapisi ümber saama," prognoosis ta.

Soovitused soodsamalt parkimiseks:

  1. Enne autoga linna tulekut, tasub parkla hinnakirjadele pilk peale visata ja valida mõni soodsa päevahinnaga parkla. Auto tasub jätta mõnda odava päevahinnaga kesklinna parklasse, ning vajalikud käigud jala teha, vahemaad on ju tegelikkuses mõned sajad meetrid, väike liikumine on tervislik. Ilma naljata, inimesed liiguvad liiga vähe tänapäeval, kui soovitakse trepist treppi sõita.
  2. EuroPark’i parklad on leitavad ka Barkingu platvormilt, oleme seal teinud igas parklas teatud hulga parkimiskohti -50% hinnaga. Kes ees see mees, viska pilk pakkumistele ja võid leida väga soodsaid parkimisdiile.
  3. Saja meetri raadiuses on tavaliselt mitu EuroPark’i parklat ja hinnakirjad võivad olla väga erinevad, mõne sammu kaugusel kallist parklast võib olla väga odav parkla, viska pilk kaardile ja hindadele enne kui kodust väljud ja vali sobiva hinnaga parkla ette. Mobiilist EuroParki leht avades sisaldab see ka navigeerimisfunktsiooni.


"EuroPark’i parklad on jätkuvalt oluliselt odavamad kui parkimine linnatänaval, eriti kui parkida pikemalt. Oluline on märkida, et südalinnas linnatänaval maksab parkimise tunnihind 4,8eurot ööpäevaringselt, see tähendab, et 10 tundi parkimist maksab pea 50 eurot!" tõi Kovanen lõpetuseks näite.