Kandidaatidele esitatavad nõudmised on laitatu reputatsioon, laialdased teadmised ning kogemused lennufirma operatiivjuhtumisest, vähemalt viieaastane lennufirma või lennundusega seotud ettevõtte juhtimise kogemus, vahendab Läti Delfi.

Lisaks peab sobiv kandidaat olema esinenud lennunduskonverentsidel ning andnud koolitusi. Tal peab olema kõrgharidus ärijuhtimises, finantsjuhtimises või lennunduses.

Nõutakse samuti meeskonna juhtimise oskust, kommunikatsioonitehnoloogiate tundmist, vähemalt 500 alluva juhtimise kogemust ning suurte, enam kui miljoni euro mahus projektide elluviimise kogemust.

Kandidaat peab valdama inglise keelt C2 tasemel ning Airbus A220 juhtimisoskus on eeliseks.

Juhatuse liikmeks pürgija peab esitama oma nägemuse Air Balticu strateegilise arengu ning probleemide kohta. Kandideerimisavaldus tuleb esitada hiljemalt 7. veebruari hommikul kella 10ks.

Lennufirma juhatusest lahkub Martin Sedlacky. Juhatusse kuuluvad veel lennufirma juht Martin Gauss ja Vitolds Jakovlevs.

80,05% Air Balticu aktsiatest kuulub Läti riigile ning ülejäänud aktsiad Taani ärimehe Lars Thueseni ettevõttele Aircraft Leasing 1.