Läinud aastal maksis pank veel dividendi 14,20 Rootsi krooni aktsia kohta.

Uurimised ning kõrgemad IT- ja palgakulud suurendasid panga kulusid, selgitas Swedbanki grupi juht Jens Henriksson tulemusi.

Swedbanki grupi läinud aasta puhaskasum vähenes aastaga seitse protsenti, 19,7 miljardi Rootsi kroonini. Kui panga tulud kasvasid neli protsenti, ligi 46 miljardi Rootsi kroonini, siis kulud hüppasid 19 protsenti, ligi 20 miljardi Rootsi kroonini.

Panga kasum aktsia kohta vähenes 18,89 Rootsi kroonilt 17,56 Rootsi kroonini.

Panga efektiivsusnäitaja kulu/tulu suhe halvenes 0,38 pealt 0,43-ni.

Pangajuht Jens Henriksson kirjeldas rahapesuvastast võitlust aastaaruande sissejuhatuses sedasi, et kõik läheb nagu kolmanda kvartali aruandes märgitud. Aasta lõpuks oli plaanis 152 rahapesuvastase võitluse tegevust, millest 67 on lõpule viidud. Neljandas kvartalis võeti ette veel 20 uut rahapesuvastase võitluse tegevust.

Pangajuht peab edasisteks tegevusteks kriitilise tähtsusega Rootsi ja Eesti finantsinspektsioonide uurimisi, nagu ka Swedbanki poolt mullu veebruaris palgatud Clifford Change korraldatud uurimist. Pangajuht hindas, et rahapesuvastase võitluse elluviimise plaan saab suuremas jaos tänavu lõpule viidud, kuid rahapesuvastane võitlus ei lõppe kunagi.

Clifford Change uurimise raames vaadati läbi enam kui 30 miljardit makset, mis on tehtud ajavahemikus 2007 kuni 2019. märts. Nendest 15 miljardit makset on Balti tütarpankade omad.

Swedbank teatas, et nad pole trahvideks mingisuguseid eraldisi teinud.