Mullu Eesti Panga juhtimise üle andnud Ardo Hansson on kõrgelt hinnatud nii keerulistest majandusasjadest lihtsalt ja arusaadavalt rääkijana kui Eesti keskpanga juhina ka Frankfurdis Euroopa Keskpanga nõukogus. Analüütikud pidasid kõrgeks tema võimalusi jätkata karjääri Frankfurdis Euroopa Keskpangas, kuid kuna rahvusvahelist karjääri teinud mees oli juba end perega Eestis sisse seadnud, siis uuesti Eestist mujale tööle suundumine polnud talle meelepärane.

1958. aastal Chicagos sündinud Hansson omandas doktori kraadi Harvardi ülikoolis. Ta oli nõunikuna seotud Eesti krooni tulekuga ja nõustanud peaministrit. Alates 1998. aastast töötast ta Maailmapangas kuni valiti Eesti Panga presidendiks 2012. aastal, mida ta juhtis läinud aasta suveni.

Mõne aasta eest Ardo Hanssoniga Eesti krooni 25. sünnipäevaks tehtud intervjuu leiab siit. Eelmisel aastal andis Hansson intervjuu ka LP-le ning nagu ka mujal avalikkuses on ta viimasel ajal võtnud sõna valitsuse kavandatava pensionireformi vastu.

"Varasem konservatiivsus oli soojema südamega, praegu tundub see kuidagi selline... Näen tahet inimesi üksteise vastu välja mängida ja halvasti öelda. Konservatiiv ei lõhuks pensionisüsteemi, ta ajaks asju tasa ja targu, säilitades olemasolevaid väärtusi. Varem oleksin valinud ikka mõnda konservatiivset erakonda, aga nähes, kuhu nad on liikunud... See hirmutab mind," rääkis ta LP-le.

Ordeni saab ka Soome börsifirma Incap Electronics juht Otto Richard Pukk. Ettevõttel on ka Saaremaal tehas, mille juhtimise ta andis hiljuti uue juhi kätte. Raamidest väljas mõtlemise, ütlemise ja tegemistega mees on ka Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees. 1978. aastal Rootsis sündinud ja hariduse omandanud end välissaarlaseks nimetav mees on mitmel pool maailmas elektroonikatööstusi käivitanud.

Läinud aastal Otto Richard Pukiga tehtud intervjuud saab lugeda siit.

Ordeni saab ka 90 eluaastale lähenev Leev Kuum, Eesti Konjunktuuriinstituudi juhtivteadur.

Veel 82-aastaselt isaks saanud mees on öelnud, et töölkäimine mõjub tervisele hästi. Juba 1991. aastal pensioniraamatu kätte saanud Leev oli siis Indrek Toome valitsuse majandusnõunik. Savisaare võimule tulles tema nõunikuteeneid ei vajatud ja siis oli ta küsimuse ees, et kas jääda pensionile, kuid ta kutsuti tagasi konjunktuuriinstituuti, mille üheks sümboliks ta ongi kujunenud.

Ordeni said ka näiteks Põlvamaa ettevõtluse edendaja ja tippjuht Kuldar Leis, 23 aastat Rõngu Pagarit vedanud ja selle omanik Jaanus Peri ning Esteloni kõlarite looja Alfred Vassilkov.

Valgetähe IV klassi ordeni pälvis ka ettevõtja, kohaliku elu edendaja Lääne-Virumaal Juhan Viise ning heategevuse edendaja ja ettevõtja Kalle Elster. Valgetähe V klassi ordeni sai ka põllumajandusettevõtja Karmo Männik.