Ära kasuta vibratsiooni!

Telefon on samuti nagu teisedki seadmed selline, et kaotab kasutamisel efektiivsust ja vananeb. Väikesena tunduvad asjad, mis akut kulutavad, võivad muuta selle jõudlust aja jooksul palju väiksemaks.

Probleem tekib sellest, et telefon hoiab end saabuvate teadete jaoks kogu aeg valmis, mis võtab ebamõistlikult palju energiat. Nagu meiegi, vajab telefon vahepeal puhkust, et see kestaks kauem.

Sulge lahtijäänud rakendused

Lahti jäänud, kuid mitte kasutuses olevad rakendused, kasutavad samuti nii Androidi kui Appletoodete akusid märgatavalt. „Kui rakendus on avatud ja seda enam ei kasutada, siis tegelikult võib see kõige muu taustal täisvõimsusel töötada,” rääkis Ting Mobile sisudirektor Andrew Moore-Crispin.

Selle vastu aitab selgelt kõikide rakenduste sulgemine, mis kasutuses ei ole. Lisaks aku säästmisele, aitab rakenduste sulgemine kaasa telefoni mälukasutuse parandamisele, sest rakendused kasutavad mälumahtu. Veel tuleb see kasuks näiteks telefoni internetikasutuse säästmisele.

Keera ekraani heledus maha

Mida suurem telefon ja ekraan, seda rohkem tarbib selle ekraan valgustuse tõttu voolu. Pole parim mõte hoida telefoniekraani valgustust täielikult põhjas, piisab, kui seda reguleerida vastavalt vajadusele. Selle asemel, et valgustaset käsitsi muuta, võib seadete alt lülitada sisse automaatse valguse valimise, mis muudab valgust automaatselt.

Teiseks võib muuta telefoni valgustust minimaalse tasemeni ning lühendada ekraani aktiivsusaega, mis hoiab ekraani aktiivsena vähem aega.

Ära hoia telefoni padja all

Telefoni millegi all hoidmine võib tuua kaasa selle soojenemise, mis on samuti akut kahjustav. Eriti ohtlik on see sel juhul, kui see on laadijas või sellel on mõni väike viga, siis võib telefon suurendada ka tuleohtu.

Ülesoojenemise oht tekib ka siis, kui hoida laadija järel pärast telefoni täissaamist. Telefon ei saa saada „liiga täis”, kuid oht aku jõudluse vähenemisele tekib sellest, et telefon võib laadijas ühenduses olles üle kuumeneda. Nagu mainitud, siis selline ülekuumenemine võib telefoni akut kahjustada ja selle eluiga lühendada.

Sama kehtib ka telefoni päikese kätte jätmise puhul soojal suvepäeval, mis telefoni liiga soojaks muutumisel selle aku eluiga lühendab.