Ametiühingu teatel algaks streik logistika- ja transpordifirmas Inex Partners 18. veebruaril ja kestaks kuni 21. veebruarini. Tööseisak mõjutaks S Groupi (Soome tabijate ühistu, Prisma emafirma) logistikakeskusi Sipoos ja Keravas. Selle tulemusena peaksid kõik Prisma poed 20.-21. veebruarini suletud olema.

Kinnisvarasektoris töötavad ametiühingu liikmed kavatsevad samuti streiginädala jooksul tööseisaku korraldada. Lisaks streigile ei tee Inex Partnersi töötajad alates 4. veebruarist ületunde. See meede mõjutab logistikakeskuste tööd, kes varustavad kaubaga muuhulgas Kesko ja Lidli poode.

Kinnisvarasektoris töötavate inimeste streik võib mõjutada paljude hotellide tööd üle kogu riigi. Streik on meelega sätitud koolivaheajale, et tööandjatele võimalikult palju ebameeldivusi tekitada.

Ametiühing PAM on pidanud läbirääkimisi kaubandus- ja kinnisvarasektori tööandjaid esindavate ühingutega uue kollektiivlepingu nimel, kuid need jooksid jaanuari lõpus liiva. Ametiühingu sõnul ei soovinud tööandjate esindajad arutada Juha Sipilä valitsuse ja osade ametiühingute vahel 2016. aastal sõlmitud ühiskondlikus leppes olevaid lisatöötunde.

Nn kiky-tunnid olid üks mitmetest meetmetest Soome majanduse konkurentsivõime tõstmiseks. See tähendas töötajate jaoks 24 lisatöötundi aastas, kuid töötasu jäi samaks.